Maris i Boris uživaju u novom zajedničkom životu, no prekida ih dolazak Sonje koja govori Maris da je neki dan spavala s Borisom, što je i Boris prisiljen priznati.

56.ep - 28. studenog

Filipa peče savjesti jer je pacijentici uzeo lijekove kojima je spasio Dešu. Razmišlja da sve prijavi Gloriji, koja mu ozari život kad mu kaže da je pacijentica bolje, zahvaljujući molitvi.

Judita pronalazi snage da se suoči s Dešom, kojoj da do znanja da joj neće oprostiti. Po nju dolazi Rocco, koji inzistira da zajedno idu na sprovod.

Dživo odlazi živjeti u hotel s ostalim prognanicima jer se ne može nositi s toliko prezira od najbližih.

Pogrebna povorka kreće prema groblju, ali zastane na trgu gdje se zaori pjesma i zasvira lijerica kao simbol jedinstvenosti Dubrovčana i njihovog otpora okupatoru. Judita s Roccom stiže na sprovod gdje ugleda Mara i priđe mu. No, Rocco je ubrzo odvaja od Mara, što Jana jedva dočeka. Dok svi pate zbog gubitka Lukše, započinje napad. Maro, potresen gubitkom prijatelja, nije svjestan opasnosti te ga Šiško nagovara da pođu kući.

Spremajući se za Lukšin sprovod, Adela odluči da je ipak spremna na sve kako ne bi morala ići i na Androv sprovod. Ponovo odijeva crvenu haljinu, a Lovro je zatekne iznenadnim posjetom. Adela mu se podaje, ali osjeća se osramoćeno te mu jasno daje do znanja kako je to učinila samo zbog svog sina. Načelnik joj kaže da će ispuniti svoje obećanje, potrudit će se saznati gdje je Adelin sin.

Maris i Boris uživaju u novom zajedničkom životu, no prekida ih dolazak Sonje koja govori Maris da je neki dan spavala s Borisom, što je i Boris prisiljen priznati. Duboko povrijeđena i razočarana, Maris govori Borisu kako ga više nikad ne želi vidjeti. Vraća se u Vilu. Potpuno izbezumljena poseže za alkoholom te rastresena događajima, odlazi iz Vile usred napada.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju