Boris je donio onesviještenu Juditu u Vilu Menčetić. Maris i Dživo su u šoku. Judita dolazi k sebi i optužuje oca pred svima da joj je spletkama upropastio vjenčanje, nakon čega izbija velika svađa između Maris i Dživa.

31.ep - 28. listopada

Boris je donio onesviještenu Juditu u Vilu Menčetić. Maris i Dživo su u šoku. Judita dolazi k sebi i optužuje oca pred svima da joj je spletkama upropastio vjenčanje, nakon čega izbija velika svađa između Maris i Dživa. Judita je očajna jer se boji da Maro misli da ga je ostavila pred oltarom te inzistira da Dživo ode po njega.

Dok se Knegovi svađaju, nesretni Maro odlučuje odmah otići na ratište. Miho šalje njega i Šiška na Srđ s pošiljkom hrane za borce. Kada Dživo konačno stigne u konobu po Mara, prekasno je - Maro je već otišao na front, ne znajući zašto Judita nije došla na vjenčanje. Judita to ne može oprostiti ocu i prijeti da će zauvijek otići iz vile Menčetić. Maris to gurne preko ruba i u strahovitoj svađi izbacuje Dživa iz kuće. Filip i Deša, umjesto na vjenčanju, provode ugodan dan u konobi i dodatno se zbliže. Za to vrijeme, Anica u bolnici zanemari pacijente i Šimićevo stanje se pogorša. Filip spašava Šimića i ne oda Anicu Deši. Aničin odnos prema Filipu se mijenja. Ona ga počinje istinski cijeniti.

Pijan i izbačen iz kuće, Dživo odlazi Deši, uvjeren da će ga ona oduševljeno primiti. Laže joj da je konačno ostavio Maris, ali, na njegovo veliko iznenađenje, i Deša ga izbacuje iz kuće.