Dok agresor ulazi u grad, Lukša i Maro uspiju poslati djecu na sigurno, no, odjekne snažna granata – njihov kombi sa radio-stanicom, jedinom vezom sa Dubrovnikom, je pogođen!

9.ep - 25. rujna

Jana krade obiteljski grb Menčetića kako bi za njega dobila karte za brod, ali i ovaj plan joj se izjalovi. Odlazak iz Dubrovnika ostane za Janu san, kojeg joj je teško preboljeti. Dijana kaže Maru za djecu koja su ostala odsječena u Cavtatu te Maro preuzima na sebe odgovornost za njihovo spašavanje. U kombiju s Lukšom odlazi u Cavtat, koji samo što nije pao. Brod koji je trebao doći po djecu zaustavljen je od neprijatelja, no Maro uspije uvjeriti lokalnog ribara da im pomogne. Dok agresor ulazi u grad, Lukša i Maro uspiju poslati djecu na sigurno, no, odjekne snažna granata – njihov kombi sa radio-stanicom, jedinom vezom sa Dubrovnikom, je pogođen!

I dok se njih dvojica bore za goli život, Dijana i narod u Dubrovniku saznaju što se dogodilo u Cavtatu. Dijana ne može prestati misliti na najgore, a donekle je utješi Juditin posjet. Uoči odlaska za Italiju, Maris teško pada skori rastanak s Dživom. Emotivno se oprašta s Magdalenom koja ostaje u Dubrovniku. I dok Jana očajava zbog ostanka u Gradu, Judita se i dalje opire roditeljima i odlasku. No, Dživo ne popušta.