Na koncu, Dživo ipak uspije doći do karata za brod, ali samo za Maris i Juditu. Dok je Jana šokirana razvojem situacije, Judita, koja se buni protiv odlaska iz Grada, želi Jani prepustiti svoju kartu za brod. No, roditelji ne žele ni čuti za ovo.

8.ep - 24. rujna

Judita i dalje trpi Janine uvrede, koja joj ne želi oprostiti što je poslala Magdalenu da odnese njeno pismo. Kad Jana saznaje da je Dživo najavio odlazak u Italiju, u tome vidi spas od svih svojih problema.

Magdalena se vraća u kuću nakon što ulovi Dešu i Dživa u strasnom zagrljaju. Ne propusti to spočitnuti Deši, ali ni oplesti po Đivu, koji se u međuvremenu sukobio sa Šiškom. Dživu ovo loše sjedne, ali ga smiri što Magdalena nije ništa rekla Maris.

Na koncu, Dživo ipak uspije doći do karata za brod, ali samo za Maris i Juditu. Dok je Jana šokirana razvojem situacije, Judita, koja se buni protiv odlaska iz Grada, želi Jani prepustiti svoju kartu za brod. No, roditelji ne žele ni čuti za ovo. Jana je očajna jer nju i Magdalenu obitelj Knego ostavlja u Dubrovniku te odlučuje sama doći do karata.

I dok se u Vili Menčetić traži put za izlaz iz rata, Šiško spremno odlazi na frontu. Maro i Lukša su živi i zdravi, uspiju im se javiti, ali Dijana je, bez obzira na to, potresena činjenicom da su njena oba muškarca pošla u rat. Maro pita majku je li Judita navraćala, ali Dijana dvoji s odgovorom.