Judita traži od Mara da joj da priliku da mu objasni svoje postupke i da pročita njezino pismo, ali, duboko povrijeđeni Maro, ne vjeruje joj i ne želi uzeti pismo.

 Judita traži od Mara da joj da priliku da mu objasni svoje postupke i da pročita njezino pismo, ali, duboko povrijeđeni Maro, ne vjeruje joj i ne želi uzeti pismo. Maro potjera Juditu koja se dotučena vraća kući, gdje Rocco, ohrabren Marovom reakcijom, nastavlja sa svojim prijetnjama i nasrtajima.


Maris dolazi u Načelnikov ured tražiti pomoć za uhićenog Borisa. No, tamo je dočeka iznenađenje – na mjesto načelnika postavljen je Dživo. Dok Dživo u konobi slavi svoju novu titulu, stiže Adela koja Dijani govori da je Andro živ. Kada shvati da je Dživo novi načelnik, Adela ga pred svima izvrijeđa. Dživa duboko pogode Adeline riječi i zatraži pomoć od Šiška.


Jana shvaća da mora odvesti Mara daleko od Judite i nagovara ga da odu zajedno nekoliko dana na Šipan. Na odlasku ih sreće Magdalena, koja je došla nagovoriti Mara da uzme Juditino pismo i oprosti joj. Jana prizna majci da voli Mara te Magdalena, rastrgana između Juditine i Janine sreće, ipak ne predaje Maru pismo. Po povratku u Vilu, Magdalena slaže Juditi da nije Maru predala pismo jer ga nije našla, ali joj oda je otišao s Janom na Šipan. Judita odlazi u lučicu gdje preklinje Vlaha da joj dopusti da njegovom barkom ode do Šipana kako bi spasila svoju i Marovu ljubav. Vlaho joj se naposljetku smiluje i obeća da će ju on povesti. No, u tom trenutku pojavljuje se Rocco koji u bijesu udara Vlaha, a ni Juditu ne poštedi udarca.
Za to vrijeme, Jana na Šipanu nastavlja zavoditi Mara.