Petar posjećuje Magdalenu u bolnici, a njegovo prisustvo na nju djeluje čudotvorno te se ona oporavlja gotovo preko noći. Deša sve teže funkcionira bez tableta, ali i sa njima.

110.ep., 24. ožujka

Nakon što je Martin uz prijetnje otišao iz Vile, Jana je prestrašena i moli Borisa da ostane uz nju. Borisu je žao Jane i zagrli ju kako bi ju utješio. Njihov zagrljaj ugleda Maris. Jana i Maris se još jednom sukobljavaju. Jana optužuje Maris da je ona kriva za sve što se desilo. Nakon sukoba, Maris odlazi iz Vile, razočarana Borisovom odlukom da ostane uz Janu za slučaj da se Martin vrati.

Deša i Vilim izašli su na piće, no njihovo druženje prekida nezgoda u konobi. Nikola je ozlijedio nogu i odvode ga u bolnicu, gdje čuje Matijin razgovor s Vilimom te poludi od ljubomore. Matija shvaća da je Nikola zaljubljen u nju. Nakon prekinutog pića nenadanom Nikolinom ozljedom, Deša poziva Vilima na večeru i prepušta se njegovim poljupcima.

Pomireni Šiško i Dijana napokon uživaju u godišnjici, kadli ulijeće Maro sa vijestima da je izbio požar. Šiško posumnja da je za požar kriv Dživo. Sluđen i uvjeren kako je Dživo kriv za palež, Šiško dolazi u konobu s puškom i zaprijeti Dživu da će ga ubiti. Matija ga bezuspješno pokušava smiriti. Čini se da će to ipak uspjeti Maru, ali u tom trenu nailazi Sonja s pratnjom i odluči pritvoriti Šiška. 

111.ep., 25. ožujka 

I sama sumnjajući da je Dživo upleten u požar, Adela suočava Dživa s pitanjem što su mu Kesovije toliko skrivili? Dživo zamjeri Adeli što mu ne vjeruje da nije imao ništa s paležom štale. Deša se kaje nakon noći provedene s Vilimom, ali ne odustaje od razvoda te je i dalje odlučna istjerati situaciju na čistac.

Jana prima loše vijesti iz Švicarske - Martin je ukinuo financijsku pomoć i Magdalena će morati napustiti bolnicu ako ne nađu neko drugo rješenje. Jana je očajna, nema nikakvih prihoda i čini joj se kako nema načina da pomogne majci. Petar je pronašao Maris koja mu otkriva što je Jana sve napravila Menčetićima. Iznenađen i šokiran, Petar odlazi u Vilu po odgovore, gdje ga Jana obavještava o Magdaleninom stanju. Petar joj obećava pomoći, a Jana ostaje tužna jer je razočarala oba roditelja.

Dijana je luda od brige za Šiška. Svjesna je kako zbog njegovog osvetničkog pohoda pati cijela obitelj te odluči uzeti stvari u svoje ruke i napokon urazumiti muža koji je potpuno zaslijepljen bijesom. No Šiško, iako oslobođen zbog Dživa koji je odlučio da ga neće tužiti, nema namjeru odustati od osvete. Boris odluči otići k Maris te ostavlja Janu samu u Vili s pištoljem. Za to vrijeme, Martin kuje osvetu za Borisa, kojeg smatra glavnim krivcem za raspad svoje obitelji. Odluči ga kazniti tako što će ga udariti tamo gdje ga najviše boli. Provaljuje Maris u stan...

112.ep., 26. ožujka 

Boris nalazi onesviještenu Maris u razbacanom stanu. Pokuša je probuditi, ali mu ne uspijeva te ju donosi u bolnicu, gdje Maris napokon dolazi k sebi. No, nakon buđenja, Maris odbija bilo kakav liječnički pregled.

Nakon razgovora s Dživom o požaru, Adela odlazi Dijani, koja je uznemirena Šiškovim tvrdoglavim ponašanjem. Dijana na zgarištu nađe petrolejku – dokaz da je Šiško odgovoran za požar. Šiško, međutim, ostaje tvrdoglav, ne priznaje krivicu te Dijana odlazi neko vrijeme živjeti kod djece dok Šiško ne dođe pameti. Po povratku u Grad, Adela se ispriča Dživu što je sumnjala da je on mogao podmetnuti požar.

Deša odlazi u Zagreb i obavijesti Filipa da pokreće razvod. Istovremeno, Deša shvati da Julijana nije njegova ljubavnica i da Filip ni u jednom trenutku nije prevario Dešu – za razliku od nje. Ipak, ljuta zbog toga što ju je naveo da nastavi sa životom, te ga tako i prevari, predaje mu papire za razvod.

Dživo uhvati Matiju i Nikolu kako se ljube za vrijeme radnog vremena, a njegovu ljutnju još više pojača činjenica da je Nikola bez pitanja uzeo njegovu odjeću.
Jana provodi večer sama u Vili, u strahu od Martina koji vreba pred kućom... 

113.ep., 27. ožujka

Šiško dolazi k Maru i Juditi po Dijanu, ali ona odbija vratiti se s njim u njihovu kuću dok se ne ispriča Dživu. Adela od Maris uspije doznati da ju je Martin silovao, ali Maris od Adele zahtijeva da nikome ništa ne govori. Boris konačno uspije vidjeti Maris i shvati da je zbog Martina završila u bolnici. Slomljena Maris tjera Borisa od sebe te on odlazi u potragu za Martinom.

U Vili, Martin se našao oči u oči s Janom, koja ga drži na nišanu i u strahu poziva policiju. Boris dolazi u Vilu taman u trenutku kada pištolj opali - Jana je pucala, ali u prazno. Martin joj uspijeva otrgnuti pištolj i okrenuti situaciju u svoju korist. Provocira Borisa koji shvaća da Martin nije samo napao, nego i silovao Maris. Pomračen od bijesa, Boris napada Martina. No, u Vilu napokon stiže policija koja obuzda Borisa, a Martina odvodi u pritvor.

Dživo i Judita dolaze u bolnicu kod Maris. Adela ne želi otkriti što se dogodilo Maris, ali popušta pod Dživinim pritiskom. Maris je razočarana kad sazna da je Adela otkrila njenu tajnu, ne može podnijeti sažaljevanje. Odbija posjet Dživa i želi jedino Juditu pored sebe.

114.ep., 28. ožujka

Iako u svađi sa Šiškom, Dijana i dalje brine za njega. Priprema mu marendu i kolače i šalje ih po Maru, koji nastoji izgladiti situaciju među roditeljima. Zbog kombinacija sa Božom, Nikola zabušava na poslu i posvađa se s Matijom. Ne želi joj priznati što se događa, a ona postaje sve sumnjičavija.

Petar posjećuje Magdalenu u bolnici, a njegovo prisustvo na nju djeluje čudotvorno te se ona oporavlja gotovo preko noći. Deša sve teže funkcionira bez tableta, ali i sa njima. Zbog prevelike doze, ona prespava vizitu. Zabrinuta Gloria odlazi ju potražiti. Deša se jedva budi iz sna te, potresena svim događajima, svu svoju gorčinu istresa na sestru Gloriju. Boris obavijesti Maris da je Martin u zatvoru i obećaje joj da će zauvijek biti uz nju. No, usprkos svemu, Maris hladno tjera Borisa od sebe. Gloria susreće Dživa u bolnici te pretpostavi da njegovo prisustvo ima veze sa Adelom i postavlja mu ultimatum – ne želi ga više vidjeti blizu bolnice (Adele).

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju