Prošlo je nekoliko dana. Maro radi kao vezist na bojišnici, teško podnoseći razdvojenost od Judite.

7.ep - 23. rujna

Prošlo je nekoliko dana. Maro radi kao vezist na bojišnici, teško podnoseći razdvojenost od Judite. Dijana je preuzela njegov posao u Radio-klubu, uz volontiranje u bolnici i humanitarnu aktivnost.

Juditi nedostaje Maro, a Magdalena joj pruža utjehu, iako je sama zabrinuta zbog neobuzdane Jane. Judita posjeti Dijanu i Šiška, koji tek sad sazna da je Judita Dživova kćer. Judita je zbunjena hladnim tretmanom koji dobije od Marovih roditelja.
Dživu pođe za rukom pomiriti se s Dešom, ali na odlasku iz bolnice sretne Dijanu, koja ga ponizi. Dživo je sad još odlučniji da između Judite i Mara ništa ne smije biti. Traži podršku od Maris koja mu je daje te brani očajnoj Juditi da ode poslati pismo Maru. Dobra Magdalena nudi Juditi da će ona poslati pismo. Odlazi do Dijane, te ju moli da pročita Juditino pismo Maru. Dijana je u dilemi.

Deša je emotivna zbog pomirbe s Dživom, te odlazi na majčin grob. Tu je nalazi Filip, koji joj pruži prijateljsku utjehu, nadajući se da će Deša shvatiti koliko mu je do nje stalo.
Maro uspijeva uhvatiti neprijateljsku poruku o napadu na Grad. Van sebe je od brige za Juditu. Napad počne. U vili Menčetić vlada panika jer Magdalene nema: ona je ranjena u napadu na Grad, a Judita osjeća krivicu jer ju je ona poslala u opasnost.

Dok Judita trpi Janine uvrede, ali i Maris, koje ne mogu vjerovati da je Judita tražila od Magdalene da nosi Maru pismo, Dživo odvozi ranjenu Magdalenu u bolnicu gdje je Deša previja te odluči da mora prenoćiti. Magdalena se ponovo bezuspješno suprotstavlja Dživu i otkriva svoje prave razloge izlaska iz kuće. Dživo poludi i postaje sve odlučniji da žene iz kuće pošalje u Italiju.