Dok se u Dubrovniku budi nova nada i optimizam dolaskom Konvoja, Maris je nesretna zbog Borisovog odlaska.

29.ep - 23. listopada

Dok se u Dubrovniku budi nova nada i optimizam dolaskom Konvoja, Maris je nesretna zbog Borisovog odlaska.

Magdalena je tješi nastojeći je uvjeriti da je tako bolje za sve. Tonko, a onda i Marijana, uvjeravaju Dešu da mora otići Konvojem za Rijeku. No, Deša još jednom odbija napustiti svoj Grad koji treba njenu pomoć.

Iako je većini ljudi donio veselje, malu Matiju dolazak Konvoja posebno rastuži. Razočarana što njime nije doputovala njena majka, Matija je neutješna.

Nakon što se Filip vrati u bolnicu, Boris predaje minu zapovjedniku Mihu koji naposljetku shvati da se radi o ratnom dezerteru, nakon čega je Borisova budućnost upitna.

Stigao je dan Juditinog i Marovog vjenčanja te njih dvoje provode zajedno zadnje trenutke uoči svadbe.

U tijeku su pripreme za vjenčanje pa u konobi Marov kum Dino priredi malu momačku zabavu, gdje svi nazdravljaju njegovoj sreći. Šiško konačno shvaća da Maru ne može braniti ljubav i napokon mu daje svoj blagoslov.

U međuvremenu, Judita provodi dirljive trenutke s Maris. Ona i Magdalena pripremaju Juditu za svadbu te uživaju u zajedničkim trenucima, iako im svima nedostaje Jana.
Dživo se pretvara da je sretan zbog vjenčanja, no i dalje je ustrajan u svom planu te angažira skipera Boža da Juditu, umjesto na Lopud, odveze u Split.