Rocco odluči sa Juditom otputovati u Italiju, no ona, bez obzira na sve, ne želi napustiti Grad te mu govori koliko ga prezire. Rocco potpuno poludi i pokaže svoju agresiju. Judita mu uspije pobjeći, zatečena njegovim bijesom.

51. i 52.ep - 22. studenog

Rocco odluči sa Juditom otputovati u Italiju, no ona, bez obzira na sve, ne želi napustiti Grad te mu govori koliko ga prezire. Rocco potpuno poludi i pokaže svoju agresiju. Judita mu uspije pobjeći, zatečena njegovim bijesom.

U strahu od Bojana, Dživo odlazi Deši. Ispričava joj se jednim dijelom jer mu je stalo do nje, a drugim da se osigura ako ga Bojan izda. Filip i Deša su zatečeni njegovom poniznošću i ne znaju trebaju li mu vjerovati. Dešu posjećuje Dijana, koja shvati da je Deša bila trudna, te Alex i Anica koji joj donose fotografije Grada uoči isplovljavanja broda za Italiju. Deša na njima prepozna Bojana te ga Filip pronalazi i zaprijeti mu. No, Bojan pred vojnicima optužuje Filipa da je izdajnik. Vojnici, pošto ne znaju kome bi vjerovali, odvode obojicu. Presreće ih Šiško i sablazni se kad vidi kako vojnici tretiraju Filipa i pušta ga na slobodu, a Bojana ispraća u sekretarijat. Filip se vraća Deši koja i dalje tuguje zbog gubitka djeteta, a on je tješi.

Maris pokušava Sonju nagovoriti da uzme njen vrijedan nakit u zamjenu za Borisovu slobodu, no Sonja je odbija. Maris je u panici, jer ne zna što više može napraviti da Borisa oslobodi.

Jana posjećuje Anicu u bolnici. Alex je fasciniran činjenicom da je upoznao ženu koja je spasila Mara. I dok Anica ludi od ljubomore, Alex posuđuje Jani fotoaparat. U međuvremenu, Jana sazna gdje se Maro nalazi te odlazi na Šipan gdje obećava Maru da će spasiti Lukšu. Maro i Nada su oduševljeni. Jani iz torbe ispada Juditin prsten te ona laže Maru da joj ga je Judita dala. Povrijeđeni Maro odlazi, a Jana ga slijedi, želeći ga utješiti.

Dešu posjećuje otac koji osjeća krivnju jer je nije zaštitio. Ona ga odbija te Tonko odluči uzeti stvar u svoje ruke. Odlazi u sekretarijat gdje zatiče Dživa i Bojana u prepirci. Tonko grabi Bojana, ali stiže Filip i spašava ga. Bojan priznaje da je Dživo za sve kriv. Filip se šokira, a Tonko potegne pištolj na Dživa. Filip sprječi Tonka da ubije Dživa – samo jer se sam želi s njime razračunati. Dživo pokušava pobjeći i negirati istinu na koju je Bojan svima ukazao, ali Filip ga dostiže i njih dvojica kreću u fizički obračun, koji zaustavlja odlučna Dijana. Nakon svega, Dživo pokuša utjehu naći kod Maris, no ona ga gura još dalje od sebe. Maro odlazi na plažu na kojoj je bio s Juditom. Na rubu stijene dvoji hoće li baciti prsten i zauvijek zaboraviti na Juditu. Ipak, odlučuje ga još neko vrijeme zadržati. Jana je nezadovoljna njegovom odlukom, no i dalje daje sve od sebe kako bi ga osvojila. Filip je zabrinut za Dešu, čije se zdravstveno stanje pogoršava. Unatoč tome, Deša inzistira da joj Filip kaže istinu o svojoj masnici.

Judita teško podnosi što ispred svih mora skrivati svoje prave razloge udaje za Rocca. Saznaje od Anice detalje o Janinoj dugogodišnjoj opsesiji Marom, a prisiljena je slušati i hvalospjeve o Janinoj hrabrosti i požrtvovnosti. Judita sazna da je Jana s Marom na Šipanu i to je ispunjava očajem, tugom i strahom. Dolazi posjetiti Dešu točno u trenutku kad joj Filip govori za Dživinu upletenost u Bojanov napad. Judita zgromljena shvaća da je Dživo bio otac Dešinog djeteta.