Prošlo je pet mjeseci. Maris se i dalje nada Borisovom povratku te provodi dane željno ga čekajući na terasi Vile Menčetić. Posjećuje ju Slaven koji ne donosi dobre vijesti, no Maris mu ne dopušta da odustane od potrage.

130.ep., 21. travanj

Filipa muči grižnja savjesti da nije bio fer prema Julijani te joj nudi smještaj dok se ne vrati u Zagreb. Deša se trudi držati hladno, ali je potresena, misli da je Julijana došla u Dubrovnik nastaviti vezu s Filipom.

Nikola je dogovorio detalje bijega sa Snježanom i predlaže Matiji da iskoriste Dživov auto za to. Ona se nećka, ali na kraju ipak pristaje. U pokušaju krađe sprječava ih Dživo koji poludi kada ih uhvati na djelu. U raspravi s Nikolom, shvaća da je Nikola kriv zato što su njega lažno optužili. Dživo pobijesni i odluči ga prijaviti policiji. Očajna Matija i Adela ih presretnu i, zbog Adele, Dživo pristaje poslušati njihove razloge.

Dok su Dijana i Šiško presretni jer je Maro doveo Zoru u Konavle, Judita strahuje za svoje dijete i dolazi k njima taman u trenutku kad Šiško pokazuje Zori kako se pali traktor te Judita na taj prizor protrne od straha. Ona bijesno napada Mara jer je odveo Zoru u Konavle njoj iza leđa. Maro ne odustaje od svog stava i između njih se razbukta užasna svađa, a sve ispred Zore i Kesovija. Judita se odrekne Šiška a bijesan Maro joj govori da, ako je tako, njegova kćer ostaje u Konavlima s njim!

131.ep., 22. travanj 

Nakon burne i žestoke svađe s Marom, Judita sa Zorom odlazi iz Konavala, ostavivši Mara izvan sebe. Dijana dolazi u vilu Menčetić donijeti Zorinog medu i reći Maris svoje mišljenje, no nailazi na hladan Marisin prijem. Jaz između dvije obitelji nikada nije bio veći.

Deša i dalje odbija razgovarati s Filipom, ali kada je on stjera u kut, iz nje provali sva nakupljena tuga, povrijeđenost i ljutnja. U međuvremenu, uplakana Julijana dolazi Filipu i laže mu da je dobila otkaz. On joj predloži da ostane živjeti u Dubrovniku. Kada ih Deša vidi kako nasmijani idu trgom, postaje odlučnija u namjeri da pravno pokrene razvod.

Adela uspije smekšati Dživa te on ipak odluči ne prijaviti Nikolu policiji. Nikola i Matija su sretni i vesele se svom vjenčanju. Tjedan dana kasnije, Matija se uz pomoć kume Judite sprema za vjenčanje. Iako sretna zbog Matije, Judita je i dalje potresena svađom s Marom i plaši se da je između njih gotovo. Matija ju tješi. Govori joj da je pozvala Mara na vjenčanje i vjeruje kako će se njih dvoje pomiriti.

Za to vrijeme, Dijana iz Konavala kreće na Matijinu svadbu, dok Šiško i Maro odbijaju poziv i nemaju namjeru pojavit se na vjenčanju. Dijana im zbog toga očita bukvicu te ljutita odlazi. No, Šiško ipak ne ostaje ravnodušan na njene riječi... 

132.ep., 23. travanj 

Filip prima poziv na sud te odlazi Deši pitati je kako je to moguće, jer on nije predao potpisane papire za razvod. Kad od Deše sazna da joj je Julijana dostavila svu dokumentaciju, Filip napada Julijanu te ju konačno ostavlja. Deša, unatoč tome, zaključi kako se za njih stvari ne mijenjaju. Ostaju i dalje distancirani. Za to vrijeme, očajna Julijana krade Deši ključeve od ormarića s lijekovima.

Dok Judita i Matija odlaze ka konobi, ostavljajući Zoru u Vili s Maris, Šiško odluči ipak otići na Matijino vjenčanje te nagovara Mara da učini isto, što on odbija. No, dobiva drugu ideju. U međuvremenu, Adela se u konobi otvara Juditi koja ju prihvaća kao dio svoje obitelji. Adela se ponada kako će joj to uspjeti i s Dijanom, no Dijana ostaje pri svom mišljenju o Dživu, što Adelu uvrijedi. Dijani postaje premučno boraviti u konobi te krene prema crkvi gdje zatiče Šiška.

Za to vrijeme, veselje u konobi prekida Ljuba koja, zgranuta Matijinom odlukom da se uda, traži od kćeri da se vrati u Njemačku. No, Matija se odluči udati unatoč majčinoj zabrani.

U međuvremenu, Maro koristi priliku dok Judite nema i odlazi u Vilu. Želi provesti poslijepodne sa Zorom, što mu Maris ne dozvoljava. Bijesan Maro odlazi u konobu i traži od Judite da se vrati u Konavle ili više neće biti njegova žena, što Juditu duboko pogodi. Maro i Judita otvaraju dušu jedan drugome te shvate koliko se vole, koliko su jedan drugome važni te se naposlijetku mire i svi zajedno odlaze na Matijino vjenčanje. 

133.ep., 24. travanj 

Dijana je sretna što je Šiško odlučio ipak podržati Matiju te njih dvoje, poneseni trenutkom, odlučuju zakopati ratne sjekire, a kad ugledaju pomirene Mara i Juditu, dodatno se obraduju. S druge strane, Dživo i Adela izbjegavaju Kesovije u širokom luku.

Upravo vjenčani Matija i Nikola dolaze u konobu, no njihova sreća je kratkog vijeka, jer Ljuba, nakon što načuje Matijin i Nikolin razgovor o kriminalu, odluči pozvati policiju. Sonja uhiti Nikolu, a Ljuba se pravi kao da ona nema s tim nikakve veze, tješi očajnu Matiju i ponudi joj pomoć uz uvjet da poništi brak i vrati se u Njemačku.

Maro odluči osigurati budućnost Juditi i Zori te ocu predstavi plan ulaska u biznis s izgradnjom staklenika. Šiško mu odluči financijski pomoć, jer se želi iskupiti. Maro, ne znajući da Šiško odlazi posuditi novac kod kamatara Bože, pun entuzijazma Juditu upoznaje sa svojim planom. Judita je presretna, a uspije ga i nagovoriti da, dok se posao ne pokrene, bude s njom u Vili.

Dok Deša i dalje inzistira na rastavi, Filip odluči da joj neće dati razvod i, umjesto na ročište, odlazi u bolnicu, gdje mu Glorija otkriva da su nestali sedativi. Njih je ukrala Julijana i podmetnula ih Deši u stan. Deša ih nalazi, u čuđenju uzima u ruke, kad na njena vrata bane Filip. Iako mu pokušava objasniti da ona ne zna što lijekovi rade u njenom stanu, Filip joj ne vjeruje i daje joj otkaz. Po povrtaku u bolnicu, Filip sreće Julijanu koja je na odlasku iz Grada. Razočaran u Dešu, Filip ju zaustavlja...

Na vratima Vile pojavljuje se kapetan Slaven koji Maris obavijesti da je Boris nestao. Za sobom je ostavio pismo za Maris... 

134.ep., 25. travanj

Prošlo je pet mjeseci. Maris se i dalje nada Borisovom povratku te provodi dane željno ga čekajući na terasi Vile Menčetić. Posjećuje ju Slaven koji ne donosi dobre vijesti, no Maris mu ne dopušta da odustane od potrage.

Dživo je sretan s Adelom i oni planiraju budućnost. Dživo radi na njihovoj kući u Konavlima, a Šiško mu se dolazi ispričati. Muškarci se na pokon pomire. Deša je sretna jer je dobila novi posao. Iznenadi se kad sazna da je Tonko potegnuo veze da joj pomogne, no ne zamjera mu. Odlazi u bolnicu po radnu knjižicu gdje sreće Julijanu koju okrivi da joj je podmetnula tablete. Na odlasku, Deša susreće Filipa. Emocije između njih i dalje su jake, no Deša se pravi hladna i suzdržana i brzo odlazi... Julijana je zabrinuta jer vidi da Filip i dalje pati za Dešom.

Petar u Janinoj sobi u samostanu zatiče malog uplakanog Luku te razočarano shvaća da je Jana napustila svog sinčića. Navečer dolazi k Maris, koja se šokira kada ga ugleda s djetetom u naručju. Maro odvodi Juditu i Zoru pokazati im staklenik sa cvijećem, iznenađenje koje je spremao kako bi se pobrinuo za svoju obitelj. Judita i Zora su oduševljene i odluče se ubrzo vratiti u Konavle. Maro je presretan i pun daljnjih poslovnih planova. No, noću ga napadnu nasilnici...

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.