Deši pozli u bolnici te ju Filip isprati doma. Dok provode večer zajedno, on joj izrazi svoje negodovanje zbog Dživa te ona počinje shvaćati da su s Dživom stvari otišle predaleko. Bliski razgovor prekida dolazak Dživa, koji se potuče sa Filipom.

14.ep - 2. listopada

Jana stiže u Italiju, no o tome ne obavijesti svoju majku, već odlazi ravno kod Rocca Sorga i inzistira na tome da joj da smještaj. On nevoljko pristaje, a ona mu otkriva da će Judita postati nasljednica i milijunašica ako se uda za plemenitaša.

Deši pozli u bolnici te ju Filip isprati doma. Dok provode večer zajedno, on joj izrazi svoje negodovanje zbog Dživa te ona počinje shvaćati da su s Dživom stvari otišle predaleko. Bliski razgovor prekida dolazak Dživa, koji se potuče sa Filipom. No, Šiško spašava situaciju te izbacuje Dživa na trg. Dok Deša ostaje njegovati Filipovu ozljedu, Dživo provocira Šiška i Dijanu te se otkriva njihova prošlost.

Drugo jutro Šiško opet odlazi na bojište, no prije odlaska zabranjuje Dijani da održava kontakt s Juditom. Filip se, s druge strane, razljuti kad shvati da je Deša još uvijek slaba na Dživa, te joj sutradan zabrani da je posjećuje u bolnici.

Maro se s Matijom i dalje probija do Dubrovnika, ali ih na putu presretne neprijateljska vojske. Matija uspje pobjeći, no Maro ostaje.

Boris i Maris stižu na Korčulu. Ona odlazi posjetiti plažu na kojoj je bila s Dživom. Dok se Maris prisjeća Dživa i njihovog zajedničkog ljeta, Boris pobjesni jer se osjeća izigranim te odlazi i ostavlja Maris samu na plaži...