Maro izjutra posjećuje Juditu i oni se zaklinju u svoju ljubav. Jana se pretvara da pruža podršku Juditi i njenoj ljubavi s Marom. Judita traži od roditelja da prihvate njenog voljenog. Dživo uz Janinu pomoć smišlja kako ih razdvojiti.

5.ep - 19. rujna

Maris uhvati histerija nad sadržajem Lucijine oporuke. Napravi scenu koja duboko pogodi Juditu, a razbjesni Dživa. Maris misli da će je Dživo napustiti sad kad je ostala bez novaca. Dijana loše reagira na Šiškove vijesti da on i Maro idu ujutro tražiti Pava i Andra. Šiško shvati da je bolje da Maro ostane uz majku, a da on ide sam. Šiško se uputio u Čilipe i putem sretne Lukšu. Saznaje da je Pavo mrtav, a Andro nestao. Dijana teško prima strašne vijesti.

Maro izjutra posjećuje Juditu i oni se zaklinju u svoju ljubav. Jana se pretvara da pruža podršku Juditi i njenoj ljubavi s Marom. Judita traži od roditelja da prihvate njenog voljenog. Dživo uz Janinu pomoć smišlja kako ih razdvojiti. Šalje Janu k Maru, kojeg obavještava da je Judita zaručena za Rocca, kojem uskoro odlaze u Italiju. Maro je duboko pogođen i pošalje joj pismo u kojem se oprašta s njom. Judita je u šoku. Maro sam dragovoljno odlazi na Srđ popraviti repetitor.