Maris pokušava odgovoriti Juditu od odlaska s Roccom u Padovu, ali ona je odlučna. Ne želi ugroziti ni njen ni Marov život. Pod utjecajem alkohola, Dživo posrće i pada po ulici. U takvom stanju nalazi ga Adela i odvodi u hotelsku sobu.

71.ep

Maris pokušava odgovoriti Juditu od odlaska s Roccom u Padovu, ali ona je odlučna. Ne želi ugroziti ni njen ni Marov život. Pod utjecajem alkohola, Dživo posrće i pada po ulici. U takvom stanju nalazi ga Adela i odvodi u hotelsku sobu. Čim se malo oporavi, Dživo odlazi u vilu Menčetić obračunati se s Maris. No, tamo ga Maris šokira informacijama da Rocco terorizira njihovu kćer i planira je odvesti u Padovu. Šiško i Maro donose veliku jelku na trg. Dijana, Deša i Filip zajedno s ostalim građanima s veseljem kite božićnu jelku. I dok se u svima budi nada u bolje sutra, Šiško tješi Dijanu kojoj silno nedostaje Matija.

Iako se Jana svim silama prisiljava udovoljiti Martinovim željama, on je sve sumnjičaviji i pokušava je na sve načine poniziti. Inzistira da izađu zajedno na večeru. Jana je neugodno iznenađena kad shvati da ju je Martin na večeru odlučio dovesti „U slobode“. Po dolasku na trg, susreću Mara kojem Martin otkriva kako je on taj koji ga je spasio iz logora. Maro se s prezirom udaljava od Jane i Martina. Judita se spakirala te se ona i Rocco spremaju napustiti kuću. No, u zadnjem trenu ulijeće bijesni Dživo, snažno udara Rocca te ga prijetnjama uspjeva spriječiti da odvede Juditu u Italiju. Zadovoljan učinjenim, Dživo pokušava razgovarati s Juditom, ali bezuspješno. Ona mu ne može oprostiti sve što je napravio te traži od njega da je ostavi na miru.