Filip primjeti da s Dešom nije sve u najboljem redu, no ona ga uvjeri da je dobro. Iako se osjeća sve lošije, Deša to nastoji sakriti od Filipa.

150.ep., 19. svibanj

Jana je u strahu da ju je Boris pronašao, no tada ugleda Dina na vratima kuće. On ju pokušava uvjeriti kako joj samo želi pomoći. Iako joj je drago što vidi Dina i potrebna joj je pomoć, Jana je očajna i ne može mu do kraja vjerovati. Dino nagovara Janu da se vrati u Dubrovnik i pokuša se boriti za dijete na pravedan način, no Jana nije spremna na to. Od straha da će joj ponovo oduzeti Luku, Jana pokušava još jednom pobjeći, no Dino je uspije spriječiti.

I dok Maris i Boris strahuju gdje je Jana, kako je Luka i hoće li im se vratiti, Jana je odlučila vratiti se u Dubrovnik i suočiti se s Magdalenom i svojom odgovornošću.
Maro i Šiško otkrivaju da su u kamionima prazne kutije te shvaćaju da je Lovro Kordić otkrio da su surađivali s policijom.

Kako bi mu se osvetio zbog dojave policiji, Lovro i njegovi nasilnici upadaju u konobu i pretuku Dživa. Takvog pretučenog i oslabljenog, nalazi ga Adela, koja nježno brine o njemu te odluči ostati uz njega.

Za to vrijeme, Božo dolazi u Marovu kuću i usred noći odvodi Juditu, Dijanu i Zoru u nepoznato. U praznu kuću stiže Lovro Kordić te dočekuje Mara i Šiška sa novom ucjenom - ukoliko žele vidjeti Dijanu, Zoru i Juditu žive, moraju potpisati ugovor kojim mu predaju svu imovinu.

151.ep., 20. svibanj 

Lovro nastavlja s ucjenama te Šiško u bijesu potpisuje ugovor o primopredaji vlasništva. Maro pak odbija potpisati dok ne vidi suprugu. Lovro u Konavle dovodi Juditu, koja moli Mara da potpiše ugovore jer je jedino važno da svi ponovo budu zajedno.

Dživo govori Adeli da će svjedočiti protiv Lovre Kordića. Spreman je i odlučan čak i u zatvoru završiti zbog toga, te on i Adela obavještavaju Sonju o situaciji. I dok Adela strahuje da će njen Dživo završiti u zatvoru, Sonja kreće u Konavle.
Božo i dalje drži Juditu, Dijanu i Zoru zatočene, a njihova sudbina ovisi o tome hoće li Maro i Šiško predati kuće i imanje Lovri Kordiću. Potaknut Juditinim riječima, Maro je spreman potpisati Lovrin ugovor.

Jana se suočava s majkom i ocem. I dok je Petar strog prema kćeri, Magdalena staje na njezinu stranu. Jana se slama pred roditeljima, govoreći im kako joj je sin Luka važniji od bilo čega na svijetu. Oni vjeruju njenim riječima. Za to vrijeme, Boris angažira odvjetnika kako bi pokrenuo proces za preuzimanje skrbništva nad Lukom, ističući pritom Janino nestabilno psihičko stanje.

Magdalena i Petar obavještavaju Maris i Borisa da se Jana vratila, a Dino brine za Janu i Luku. No, Jana ubrzo shvaća da je mali Luka bolestan. U Magdalenin stan dolaze Magdalena, Petar, Maris i Boris, no šokiraju se kad zateknu stan prazan... 

152.ep., 21. svibanj

Boris, Maris, Petar i Magdalena saznaju da je Jana odvela Luku u bolnicu. Ispostavi se da Luka ima gripu te da mora ostati na odjelu. Zabrinuti Boris, kojemu je već puna kapa Jane, učvrsti svoju odluku da mora tražiti skrbništvo nad Lukom. Od Magdalene i Petra traži da budu na njegovoj strani, no Magdalena to odbija, a Maris počne dvojiti čini li pravu stvar. I dok Jana bez prestanka bdije u bolnici nad malim Lukom, Boris ostaje ustrajan u svojoj odluci te šalje odvjetnika koji obavijesti Janu o borbi za skrbništvo.

Lovro je uhićen, Kesovije su na broju i napokon uživaju u idili. Šiško i Dživo se mire te zahvalni Šiško motivira Dživa da se izbori za to da ga ostave na slobodi. Ipak, Dživo se ne želi boriti, premda je u strahu od ishoda. Adela, koja ga ne želi izgubiti, predlaže mu da se odmah vjenčaju. Deši pak pozlije u ordinaciji. Osjeća iste simptome kao i u prethodnoj trudnoći. Moli Marijanu da je pregleda te saznaje da je ipak trudna. Deša priopći Filipu sretnu vijest.

153.ep., 22. svibanj 

Filip i Deša su u šoku jer je Deša konačno zatrudnjela. Nakon početne nevjerice, konačno uživaju u svojoj sreći. Njihovom veselju pridružuje se Bojka, koja savjetuje Dešu i predlaže joj da odmah ode na bolovanje zbog trudnoće, što Deša odbija.

Jana je u šoku nakon što je doznala da je Boris pokrenuo sudski postupak za dobivanje potpunog skrbništva nad Lukom. Jana je bijesna, a Dino se, bez njenog znanja, odlazi obračunati s Borisom i traži od njega da ostavi Janu na miru. Kada dozna da je napao Borisa, Jana se naljuti na Dina, jer strahuje da je to razlog više zbog kojeg će izgubiti Luku.

Maris sve teže podnosi sve što se događa oko Luke te sumnja u ispravnost odluke da Jani oduzmu dijete. Maris odlazi u bolnicu vidjeti Luku. Tamo svjedoči prizoru izuzetne bliskosti Jane i njenog sina, na koji ne ostaje ravnodušna...

Adela više ne želi čekati i prosi Dživa te se oni odluče vjenčati istog dana. Odlaze k Juditi i Maru i mole ih za kumstvo, na što oni oduševljeno pristaju. Adela poziva Dijanu na svadbu te dvije prijateljice napokon zaboravljaju na svoje razmirice, mire se, i uskoro se svi nađu u konobi na svadbi. No, skromnu ceremoniju vjenčanja Dživa i Adele nenadano prekida Andro, koji govori majci da se ne može udati za Dživa Knegu. 

154.ep., 23. svibanj

Filip primjeti da s Dešom nije sve u najboljem redu, no ona ga uvjeri da je dobro. Iako se osjeća sve lošije, Deša to nastoji sakriti od Filipa.

Jana u bolnici napada Maris, ali nakon razgovora s Dešom shvati kako je pretjerala. Kod kuće razgovara s Magdalenom, koja je potakne da pokuša ljudski razgovarati s Maris, što Jana i učini. Nakon Janine posjete, Maris je sve sigurnija da je Luki mjesto uz Janu. No, Boris ne misli tako te grubo izbaci Janu iz kuće.

U međuvremenu, razočaran neuzvraćenom ljubavi s Janine strane, Dino se sprema na odlazak iz Grada. No, sreće Petra i razgovara s njim. Očajna i nesretna Jana vraća se u bolnicu i razveseli kad tamo ugleda Dina... Adela saznaje da je Pavo živ i rastrgana je proturječnim osjećajima. Dživo je zabrinut, no Adela se ipak odluči vjenčati za njega. Usprkos tome, Adela osjeća odgovornost prema Pavi, na što Dživo pobjesni te oni prvu bračnu noć provedu odvojeni. Kad se opet spoje, Dživo je siguran da je Adela došla pameti. No, ona ga obavijesti da odlazi sa sinom posjetiti Pavu.

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju