Judita proživljava šok koji se manifestira kroz visoku temperaturu i nesvjesticu. Zabrinuti roditelji brane joj da spominje Mara, iako je ona svjesna da neće ozdraviti dok god ne sazna gdje je.

3.ep - 17. rujna

Maro i Dijana uspjeli su se probiti kroz granatirano područje i doći u Tavernu kod rođaka Dina. Uzrujani su zbog Šiška koji je odlučio ostati u Konavlima. Nakon što ju je otac spasio od kiše metaka, Judita proživljava šok koji se manifestira kroz visoku temperaturu i nesvjesticu. Zabrinuti roditelji brane joj da spominje Mara, iako je ona svjesna da neće ozdraviti dok god ne sazna gdje je. Moli Janu da joj pomogne i da ga potraži. Nakon što Maro posjeti vilu obitelji Knego, sretne Janu i zamoli ju da Juditi prenese poruku da se vratio i da je dobro. Umjesto da Juditi kaže da ju je Maro tražio, izmisli kako se o njegovoj obitelji još uvijek ništa ne zna.

Juditino zdravstveno stanje pratila je Deša, ljubavnica njenog oca, koja se morala ponovo suočiti s Dživovom suprugom. Šiško shvaća kako je ostanak na Grudi previše opasan te se ipak odlučuje doći u Dubrovnik. Maro uspijeva deblokirati radio signal i uspostaviti vezu Dubrovnika sa svijetom. Judita i Maro napokon se ponovno susreću u zagrljaju.