Dok Boris najavljuje Maris svoj odlazak iz Vile, što Maris pada teže no što je mislila, Dživo dolazi u konobu tražeći Juditu, no susreće se s Dijanom s kojom se opet sukobljava, govoreći joj da drži Mara što dalje od njegove kćeri.

24.ep - 16. listopada

Boris najavljuje Maris svoj odlazak iz Vile, a Maris to pada teže no što je mislila. Dživo dolazi u konobu tražeći Juditu, no susreće se sa Dijanom s kojom se opet sukobljava, govoreći joj da drži Mara što dalje od njegove kćeri.

Maro i Judita su dočekali zoru na plaži. Još jedan rastanak uoči njegova odlaska na bojište jako im teško pada. Čvrst u odluci da ne želi da im roditelji određuju pravila te vođen željom da Judita bude zauvijek njegova, Maro zaprosi Juditu, na što ona pristane. No, sretni trenutak prekida Dživo koji se šokira kad čuje vijesti. Dživo ne odobrava brak, ali Judita ga uvjeri da je to njena odluka od koje ne namjerava odustati. U Vili Menčetić, Maris se ispočetka protivi što su tako naglo donijeli tu odluku, no nakon što joj Judita objasni svoje osjećaje, Maris odlučuje podržati Juditu, što sasvim razbjesni Dživa.

Šiško je ljut što Mara još uvijek nema, a kad Maro napokon dođe u konobu, obavještava sve da je zaprosio Juditu. I Šiško i Dijana su zatečeni vijestima, jedino se Matija raduje. Nakon ozbiljnog razgovora oca i sina, Maro traži od oca da uvaži njega i njegove odluke. Njihov se odnos mijenja.

Deša još jednom suočava Filipa sa činjenicom da je uzeo lijekove te tim ugrozio i njen posao i ugled. Filip priznaje da ih je uzeo kako bi pomogao Borisu što šokirana Deša jer se brine za Filipa. Kad u uredu ugleda načelnika, Filip pomisli da ga je Deša prijavila. Ali naprotiv, Deša ga iznenadi i gane kad sama preuzme odgovornost za nestale lijekove kako bi ga zaštitila.