Nakon razgovora s Glorijom, Deša ipak odluči pružiti sebi drugu priliku. Odlazi k Filipu u bolnicu i prihvaća posao.

125.ep., 14. travnja

U želji da se Nikola prestane baviti kriminalom, Matija mu govori da postoje i drugi načini kojima može pomoći sestri. U žaru da mu pomogne, predloži mu da se vjenčaju.
Bojka je užasnuta Dešinim stanjem i dolazi k Filipu u Zagreb da ga zamoli da pomogne Deši. Obavještava ga da se Deša pokušala ubiti i zatraži da pođe s njom u Dubrovnik. Julijani se ne dopada ta ideja, ali je svjesna da mu mora pružiti makar i lažnu potporu.

Boris ujutro sazna za Marisin posjet i tjera Janu iz svoje sobe. Ona odlazi u Magdalenin stan, a Boris pijan dolazi Maris na vrata. Maris ne želi imati ništa s njim, iako joj on pokušava objasniti da je Jana ponovno spletkarila i navela Maris da misli da su zajedno. Maris je izgubila povjerenje u njega, a on, poražen, konačno pristaje nestati iz njenog života. Maris je potresena, Judita ju tješi.

Maro se vraća sam u Konavle, a Šiška izjeda krivnja zbog svega što je učinio te želi otići u Grad i porazgovarati s Juditom, što mu Maro zabranjuje. Ipak, Šiško izjutra napušta Konavle i odlazi u Vilu.


126.ep., 15. travnja 

Deša odluči Adelu upozoriti kako se radi muškaraca, a pogotovo Dživa, ne isplati žrtvovati. Adela inzistira da joj to pojasni pa Deša priznaje da su bili u vezi. Adela je šokirana i poljuljana u njegovu ljubav.

Vilu Menčetić posjećuje Šiško, koji se želi ispričati Juditi i nagovoriti je da se vrati u Konavle. No, Dživo ga grubo tjera. Maro dolazi u Vilu te brani oca od nasrtljivog Dživa. Premda je bio na očevoj strani u sukobu sa Dživom, ipak se ljuti na Šiška jer je posjetio Juditu. Ispraća ga do bolnice i odlazi. Adela 'preuzima' pokislog Šiška te mu, gonjena grižnjom savjesti, priznaje da je ona bila sa Dživom, a ne Dijana. Šiško poludi i odlazi se u konobu suočiti s Dživom. Izvrijeđa ga pred svima i optužuje njega i Adelu za nemoral. Dživo ga otjera, ali prekasno. Svi su čuli Šiškove optužbe, što dodatno pogađa već potresenu Adelu.

Dekintirana Jana pronalazi pozivnicu za domjenak upućenu Maris. Dotjeruje se, skriva trudnoću te odlazi na zabavu, gdje upozna i šarmira imućnog Stjepana. No, idilu joj kvari pripita Željka koja je napada pred gostima te posramljena Jana odlazi sa zabave. Matija je razočarana jer ujutro ne zatiče Nikolu pokraj sebe. Ljuta je na njega jer je uvjerana da je opet otišao u kriminalnu akciju. No, Nikola se vraća s prstenom i prosi iznenađenu Matiju. 

127.ep., 16. travnja

Jani se čini kako su joj sve lađe potonule i dogovara ilegalni abortus. Plan joj kvari dolazak Petra koji u posljednjem trenutku sprječava abortus. Jana se suočava s ocem koji joj ne dozvoljava da pobaci i uništi si život. Njihov sukob na koncu ne završava dobro - Jana ga tjera od sebe, ne želi ga u svom životu.

Sestra Helena obavještava Dešu da se može vratiti na posao. Adela povjeri Dživu da je odlučila konačno sve priznati Gloriji. No, njihov razgovor prekida dolazak policije s nalogom za uhićenje Dživa - optužen je za krađu auta. Dživo odlazi u pritvor, gdje ga posjećuje Adela koju pokušava uvjeriti u svoju nevinost. Matija je u šoku, sve joj je teže pokrivati Nikolu.

Dijana se zaprepasti kada joj Maro prepriča što se sve dogodilo dok je nije bilo, te odlazi u vilu Menčetić kod Judite po odgovore. Na odlasku iz Grada, Dijana susreće Šiška. Oboje se na trenutak prepuštaju zagrljaju, ali se ne mire - Šiško je i dalje tvrdoglav. Nakon niza razočaranja, Dijana se ponada da će utjehu naći u prijateljici Adeli. Međutim, šokira je Adelino priznanje da je ona bila sa Dživom.

128.ep., 17. travnja

Silno razočarana, Dijana optužuje Adelu da joj je upropastila obitelj i da je više ne želi vidjeti. Deša se vraća na posao. Zahvaljuje Gloriji na pruženoj šansi, no ispostavi se da nije sestra Gloria ta kojoj se treba zahvaliti, već novi ravnatelj bolnice – Filip. Šokirana tim saznanjem, Deša odbrusi Filipu kako joj ne treba njegovo sažaljenje. Sestra Gloria dolazi Deši na vrata i govori joj kako se Filip jako zauzeo za nju jer ju smatra dobrom liječnicom. Deša ne ostaje ravnodušna...

Petar odlazi u Vilu i traži od Maris da pomogne Jani, što Maris odlučno odbija. Povrijeđeni Petar na odlasku iz Vile susreće Juditu koja mu ipak daje nadu da će pomoć njegovoj kćeri. Judita odlazi k Jani i nagovara ju da se preseli natrag u Vilu, što Jana s gnušanjem odbija i tjera Juditu iz stana. Jana ostaje sama, očajna, bijesna i kivna na čitav svijet.

Matija nagovara Nikolu da se prijavi na policiju i prizna krađu, jer zbog njegovog grijeha ispašta Dživo. Ne nalazeći drugi izlaz iz ove situacije, Nikola se odluči na odlazak iz Grada. Matija shvaća da ne može živjeti bez njega te odluči pobjeći s njim. Dživo je pušten iz zatvora zahvaljujući Adeli koja mu je dala alibi. Ona ga dočeka pred Konobom te se njih dvoje prepuštaju nježnostima.

129.ep., 18. travnja

Nakon što joj Deša otvoreno kaže da je njena trudnoća jako rizična i da ne može živjeti sama, usamljena Jana se odlučuje na očajnički potez. Odlazi kod oca Petra u samostan gdje nevoljko prihvaća njegovu ponudu - ostat će u samostanu. Nakon razgovora s Glorijom, Deša ipak odluči pružiti sebi drugu priliku. Odlazi k Filipu u bolnicu i prihvaća posao. Istovremeno, Julijana se vraća u Dubrovnik. Njen dolazak neugodno iznenadi Filipa, Dešu, ali i nju samu – ona saznaje da je Filip prihvatio ravnateljsku poziciju i da se ne misli vratiti u Zagreb. Filip odluči prekinuti s Julijanom.

Nakon noći provedene s Dživom, Adela donosi konačnu odluku - staje pred sestru Gloriju i kaže joj kako zauvijek napušta samostan. Sada, bez odore časne sestre, Adela provodi romantične trenutke s Dživom koji ju zaprosi. Nakon romantične prosidbe, Adela pristaje na brak s Dživom. Maro je odlučio odvesti Zoru u Konavle bez Juditinog znanja. I dok se Zora raduje susretu sa Šiškom i Dijanom, Juditu lovi panika jer ne zna gdje joj je dijete. 

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.