Adela dolazi u konobu pozdraviti se sa Dživom. No, prije no ode, on ju vodi na mjesto gdje su se zaručili, te joj priznaje da se predao policiji i moli ju da ostane s njim. Adela je neodlučna!

145.ep., 12. svibanj 

Kako bi se osvetio Dživu, Lovro usred noći šalje svoje plaćenike u konobu te oni podmeću požar. Istovremeno, Deša odlazi na očev grob gdje susreće Filipa. Nakon još jedne mučne svađe, Deša se vraća doma i otkriva požar u konobi. Doziva Dživa koji u skladištu pronalazi onesviještenog Nikolu, kojem Deša spašava život. Nakon što Nikola ispriča Dživu da je vidio dvojicu huligana kako pale skladište, Deša odvodi Nikolu u bolnicu, a Dživo shvaća da iza požara stoji Lovro, koji uskoro dolazi u konobu i još jednom zaprijeti Dživu da će ostati bez obitelji ako mu se nastavi prijetiti.

Drugo jutro, Nikola se budi u bolnici, gdje pokraj svog kreveta zatiče Matiju. No, Nikola ne želi s njom razgovarati; ne želi slušati njena objašnjenja i tjera ju iz bolnice. Adela i Jana vratile su se u Dubrovnik. Jana strepi od susreta s Maris, no Adela ju ohrabruje i pruža joj podršku. Napokon, Jana dolazi u Vilu Menčetić, gdje se zaprepasti kad ugleda svoje dijete u Marisinom naručju. 

146.ep., 13. svibanj

Matija posjećuje Kesovije, zabrinuta za njihovo stanje. No, ono se pogorša nakon što ih ponovo posjeti Lovro koji ih obavijesti da im je rok za iseljenje skraćen – moraju iseliti odmah. Kada ostanu nasamo, Lovro nudi Maru da za njega obavi ilegalan posao, a on će mu zauzvrat oprostiti dug. Dok Maro razmišlja o Lovrinoj ponudi, Judita je protiv ovog plana.

Jana traži od Maris da joj vrati Luku. No, Maris to odbija, a Boris očajnu Janu tjera iz kuće. Jana je bijesna jer su Boris i Maris prisvojili Luku. Adela ju smiruje, brine za nju i motivira je da se bori za svog sina.

Filip dolazi reći Deši da je Julijana uhićena, a s njega je skinuta optužnica. Deša shvaća da je Filip čitavo vrijeme bio nevin i odluči se boriti za svoj brak. Odlazi u bolnicu gdje ju dočekaju razdragane sestre koje su pripremile malu proslavu. Zbunjenoj Deši Filip nudi povratak na staro radno mjesto.

Matija obavijesti Dživa o Lovrinoj ponudi Maru te on zagovara da Maro napravi posao, iako je ilegalan. Adela, koja je napokon odlučila posjetiti Dživa, načuje njihov razgovor, još jednom se razočara u svog zaručnika, te ostaje ustrajna u odluci da mu se ne vrati.

147.ep., 14. svibanj

Boris posjećuje Janu i nudi joj novac da ode iz Grada i prepusti im Luku. On nastoji uvjeriti Janu da prihvati njegovu ponudu i ostavlja joj novac na stolu. Usprkos ponudi, i Boris i Maris strahuju što će Jana odlučiti – hoće li se morati odreći Luke?

Filip nudi Deši povratak na njen stari posao, ali i da se vrati kući, što ona sretno prihvaća. Njih dvoje odlaze na romantične stijene kraj mora gdje Filip ponovo prosi voljenu Dešu te oni obnavljaju svoje bračne zavjete.

Matija objašnjava Nikoli da ga nikad nije prestala voljeti, ali ju je majka ucjenom natjerala da ostane u Njemačkoj. Usprkos tome, Nikola odbija Matiju jer joj ne može pružiti život kakav ona zaslužuje. Ipak, Nikola se ne miri s tom situacijom te odluči otići na brod zaraditi novac.

Unatoč Juditinom protivljenju, Maro ipak naziva Lovra te se odlazi naći s njim. Očajna Judita u pomoć zove Dživa, koji kontaktira Sonju.

Maro dogovara detalje prijevoza sa Lovrom, no, kada ode, Lovro angažira Božu da ga prati u stopu...

148.ep., 15. svibanj 

Sonja stiže u Konavle i Maro shvaća da mu je Judita pomrsila plan. Njih dvije nagovaraju Mara da surađuje s policijom i pomogne im da uhvate Lovru, na što Maro, ponukan Juditinom shrvanošću, na koncu pristaje. Po povratku u Grad, Sonja obaviještava Dživa da je Maro pristao na suradnju. No, sve to vidi Božo koji obavijesti Lovra kako Maro i Dživo surađuju s policijom te se Lovro sprema na osvetu.
Maro se emotivno oprašta sa Zorom i Juditom i odlazi u opasnu akciju koju je dogovorio sa Sonjom...

Filip napokon vraća vjenčani prsten na Dešinu ruku te se oni prepuštaju nježnostima i uživaju u zajedničkim trenucima i konačnoj sreći. Nikola odlazi na brod, a Dživo zove Matiju i govori joj da spriječi Nikolu da ode iz Grada. I dok Dživo spašava ljubav mladih Matije i Nikole, još uvijek ne nalazi način kako da vrati voljenu Adelu. Jana dolazi na vrata Vile Menčetić i bijesno vraća novac Borisu i Maris, koji se ne žele razdvojiti od Luke. Jana je neumoljiva do trenutka kada joj otvoreno priznaju da su poduzeli pravne mjere. Nesretna Jana se povlači, no ubrzo smišlja novi plan. Vraća se u Vilu i obećava Borisu i Maris da će zauvijek otići iz njihovog života ako joj daju novac i dozvole da samo još jednom vidi Luku. Maris i Boris pristanu i ostavljaju je samu s djetetom. No, nakon nekog vremena, Maris shvaća da je Jana otela Luku...

149.ep., 16. svibanj

Boris obećaje Maris da će vratiti Luku te kreće u potragu za Janom. Petar, koji je dopratio Magdelenu iz Švicarske, pridružuje se Borisu u potrazi, dok Magdalena stiže u Vilu Menčetić, gdje, nakon razgovora s Maris i njene odluke da pozove policiju (unatoč tome što ju je molila da to ne učini), shvaća da Maris želi zadržati dijete. Razočarana Lena spočitne Maris da nije od nje očekivala da će poželjeti dijete odvojiti od majke.

Dok Maro kreće na zadatak, ne sluteći da će mu Lovro smjestiti, Šiško ne može izdržati neizvjesnost te mu se, unatoč njegovoj zabrani, pridružuje i skriva u kamionu. No, Maro ga pronalazi.

Matija na kolodvoru zatiče Nikolu koji ipak nije smogao snage otići daleko od nje. Oni se mire te odluče zajedno poći na brod. Matija moli Dijanu da obavijesti njenu majku o tome, na što Dijana nevoljko pristaje.

U međuvremenu, Adela dolazi u konobu pozdraviti se sa Dživom. No, prije no ode, on ju vodi na mjesto gdje su se zaručili, te joj priznaje da se predao policiji i moli ju da ostane s njim. Adela se nećka.

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO.