Nakon noći provedene u nježnom zagrljaju, Deša i Filip ipak odluče pred drugima zatajiti svoju vezu. Na Filipovo iznenađenje, pojavljuje se njegov brat.

42.ep - 11. studenog

Nakon razgovora sa Sonjom, Maris uranja u nostalgiju. Shvaća da joj Boris nedostaje baš kao i ona njemu. Dok Maris čezne za Borisom, on se sprema u samoubilačku akciju vađenja mina iz koje se možda nikad neće vratiti.

Sonja nastavlja istraživati Borisa. Kada ga Filip zaštiti govoreći joj da tog čovjeka nikada nije vidio, Sonja odlazi u konobu gdje joj ogorčena Dijana kaže da Maris zna sve o Borisu te se Sonja vraća u Vilu i još jednim ispitivanjem izaziva nelagodu kod Maris. Kada Dživo s prozora Vile Menčetić vidi da je jedan od glisera Odreda napadnut i potopljen te o tome obavijesti Maris, njoj automatski pozli misleći da je riječ o Borisu.

Nakon noći provedene u nježnom zagrljaju, Deša i Filip ipak odluče pred drugima zatajiti svoju vezu. Na Filipovo iznenađenje, pojavljuje se njegov brat.

Judita pokušava Dijani objasniti koliko joj je stalo do Mara, no slomljena i duboko razočarana Dijana traži od Judite da im prestane davati lažne nade u Marovo oslobođenje i neka ih jednom zauvijek ostavi na miru. Očajna i od sviju napuštena, Judita luta dubrovačkim ulicama. Pronalazi je Rocco i govori joj da postoji još jedan način da dođe do novaca te tako izbavi Mara iz logora, a to je – udaja za njega. Na Roccovo iznenađenje, Judita pristaje, no jasno mu daje do znanja da to čini samo kako bi spasila Mara i kako očekuje da se njihov brak razvrgne čim Maro bude oslobođen. Roccu se ni malo ne sviđa što mu Judita tako otvoreno govori da nikad neće biti njegova, ali joj laže uvjeravajući je kako je poštuje i da mu može apsolutno vjerovati. Judita se vraća u Vilu i traži od oca da sutra organizira njezino i Roccovo vjenčanje.