Deša, ne znajući to, odlazi iz Zagreba slomljena, u uvjerenju da Filip ima drugu. Pokušava se sabrati i nastaviti normalno funkcionirati, ali joj baš i ne ide. Vilim ju želi oraspoložiti te ju poziva na piće, na što Deša pristaje.

EP. 101 10.3. PONEDJELJAK 

Deša je nesretna i nedostaje joj Filip. No, raspoloženje joj popravi buket kojeg primi, na kojem je poruka s predloženim vremenom sastanka. Deša je uvjerena da je buket od njenog Filipa. Maro zahvali Dživu što je spasio Zorin život i zaželi mu dobrodošlicu u obitelj. Judita je sretna zbog ovog Marovog čina.

Maris posjećuje Dživa u bolnici. Donosi mu papire za razvod koje treba potpisati te njih dvoje razgovaraju kao stari, bliski prijatelji. Po odlasku Maris, Dživo iskoristi situaciju da se pokuša približiti Adeli. Boris je odbio Janin zahtjev da joj pomogne oko Marisine ucjene te Jana moli Martina da odu iz Dubrovnika i vrate se u Italiju. No, Jana i ovdje nailazi na odbijanje. Jana saznaje da se Magdaleni stanje pogoršalo te se ponovo vraća Borisu i upotrebljava sva sredstva emocionalne ucjene koje može. Kasnije u bolnici, Jana susreće Maris, koja požuruje Janino iseljenje iz vile.

Boris je ipak pod dojmom Janinih riječi te naposljetku dolazi k Maris tražiti uslugu za Janu. On moli Maris da ne vrši pritisak na Janu, što Maris protumači kao da je on na Janinoj strani i otjera ga. 

EP. 102 11.3. UTORAK  

Nakon što je u kući svoje majke pronašla Magdalenino pismo, zadovoljna Jana se s Dinom vraća u Grad. Jana i Dino se opraštaju, a njihovom zagrljaju svjedoči Martin, koji poludi od ljubomore te se iskaljuje na Dinu, a potom i na Jani. Ipak, Jana ga uspije uvjeriti da je Dino samo njen stari prijatelj, a Martin njena jedina ljubav. U vili, gdje se Jana prvi put osjeća kao plemenitašica, Jana nagovijesti Martinu da bi uskoro mogao saznati lijepe vijesti (misli na svoje plemenitaško podrijetlo).

Razočaran Boris vraća starim porocima – lakim ženama, no i dalje ne može zaboraviti Maris. Za to vrijeme, Judita tješi majku i smatra da je prirodno i ljudski da Boris brine za život svog djeteta, a time i za Janin. Usprkos svemu, Maris smatra da ga mora zaboraviti. Jana posjećuje Maris gdje iz majčinog stana uzima neke Magdalenine stvari. Po dolasku u Vilu, Jana među njima nalazi fotografiju muškarca za kojeg je uvjerena da je njen otac. Deša osjeća radost zbog skorog susreta sa suprugom. No, u dogovoreno vrijeme, Deša otvara vrata svog stana i neugodno se iznenadi kad na njima ugleda Filipa Vilima. 

EP. 103 12.3. SRIJEDA 

Motiviran Dinovim riječima da otkrije svoje osjećaje voljenoj, Dživo izjavi ljubav zatečenoj Adeli, nesvjestan da je Gloria svjedočila tom činu. Gloria zaprijeti Dživu Adelinom karijerom časne sestre te on, iako još uvijek bolestan, svojevoljno napušta bolnicu. Ispred konobe ga susreće Judita koja se odluči za njega brinuti te ga dovodi u Konavle na kućnu njegu. Jana je emotivna oko mogućnosti da će saznati nešto o svom ocu, a Martin joj daje podršku.

Maris dolazi u Vilu ponoviti prijetnju Jani, ali je ipak ne oda Martinu. Jani lakne i ona nastavlja s potragom. Međutim, po povratku u majčino selo, naiđe na slijepu ulicu - Nuša je umrla. Deša se slama ispred Vilima, kojeg grubo tjera iz stana. Nakon razgovora s Borisom, koji i dalje pati za Maris, Deša odluči boriti se za Filipa i odlazi u Zagreb pronaći ga. Međutim, nalazi ga u zagrljaju druge žene. 

EP. 104 13.3. ČETVRTAK

Misteriozna Filipova ljubavnica u biti je njegova prijateljica, skrbnica njegovog nećaka. No Deša, ne znajući to, odlazi iz Zagreba slomljena, u uvjerenju da Filip ima drugu. Pokušava se sabrati i nastaviti normalno funkcionirati, ali joj baš i ne ide. Vilim ju želi oraspoložiti te ju poziva na piće, na što Deša pristaje.

Maro nije oduševljen činjenicom što će biti s Dživom pod istim krovom. Judita ga moli za malo strpljenja, jer ne može ostaviti oca samog. Maro popušta i Dživo postaje njihov gost dok se ne oporavi. Matija traži Dživa da ju zaposli u konobi jer želi zarađivati i biti neovisna. Dživo se nećka, ali na kraju pristaje. Matija dolazi u konobu gdje zatiče nepozvanog gosta.

Dijana dolazi u posjet i njeguje bolesnog Dživa. On joj, pod utjecajem rakije i vrućice, otvara dušu te se dotaknu zajedničke prošlosti. Šiško navraća u kuću taman u trenutku da sve krivo shvati. Jana se razočara kad shvati da je Nuša umrla. Slučajan susret s njenom prijateljicom Danicom da joj nadu da bi ipak mogla saznati nešto o ocu, ali i Danica ju grubo odbija. Jana odlazi u bolnicu, no ni tamo nema sreće. Gloria joj laže kako ne postoji ni jedan zapis o njenom rođenju. Jana je nesretna i duboko razočarana razvojem situacije pa Martin odluči uzeti stvar u svoje ruke. Odlazi u Župni ured i umalo ulovi Gloriju na djelu, odlučila je uništiti svaki trag o Janinom ocu...