Ovotjedni uzbudljivi nastavci Zore dubrovačke donose nove likove, iznenadne susrete, a i otkriva tajne koje su dugo vremena bile zakopane.

Gledatelji uskoro imaju priliku vidjeti Janu u novim sukobima sa svojim sugrađanima, ali i u potrazi za svojim ocem kojem će napokon ući u trag. Od Nuše koju u seriji utjelovljuje poznata glumica Marija Kohn, Jana će doznati prve informacije. Nuša će nehotice spomenuti kako je njen otac bio iz loze Menčetić, a trag će spletkaricu Janu dovesti do fra Petra Menčetića kojeg će u seriji glumiti poznati filmski i kazališni glumac Zdenko Jelčić.
Intrige i novih susreta neće nedostajati niti u zamršenom odnosu između Filipa i Deše.

Podsjetimo, Filip je napustio Dešu i otišao u Zagreb, no ona nesretna bez svog supruga odlučuje se boriti za njega te otići pronaći ga. Međutim, razočarana Deša ga pronalazi u zagrljaju druge žene. Tajanstvenu Julijanu u seriji Zora dubrovačka utjelovit će glumica Ana Marija Percaić. U Dešin život u međuvremenu ulazi još jedan Filip, Filip Vilim kojeg glumi Slaven Španović.

Kako će se Deša nositi s novim spoznajama i tko je zapravo tajanstvena žena s kojom se nalazi njen suprug, tek ćemo vidjeti u nadolazećim nastavcima popularne serije Nove TV.