Maris pokušava nagovoriti Rocca da se osveti njoj, a da Juditu pusti na miru, no Rocco je neuračunljiv i koncentriran na osvetu. Nakon neuspjelog pokušaja Maris da ga savlada, on je odvodi u polje i pušta da otrči u nepoznato.

EP. 81 – PONEDJELJAK 10.02.

Godina je 1996. Iako je prošlo 5 godina od bjega Maris i Judite iz Dubrovnika, Rocco i dalje progoni Maris u snovima. Također, Maris brine Magdalenino pismo iz kojeg saznaje da je Magdalena teško bolesna. Maris donosi tešku odluku: vraća se u Dubrovnik, gdje u tajnosti posjećuje bolesnu Magdalenu. Maris je šokirana Magdaleninim stanjem, ali i činjenicom da Jana uopće ne brine o bolesnoj majci. Kako bi ispunila Magdaleninu želju da još jednom vidi svoju kćer, Maris odlazi u vilu Menčetić, gdje ju šokira prizor Borisa i Jane u strastvenom zagrljaju.

Adela se vraća u Grad kao redovnica. Provela je pet godina u samostanu u Španjolskoj, a vraća se po nalogu reda kako bi predala darovnicu kojom samostanska zgrada ostaje bolnica i nakon rata. Na svečanosti predaje, svi očekuju proglašenje novog ravnatelja klinike. Filip se raduje promaknuću, ali se iznenadi kad umjesto njega ravnateljica klinike postaje Deša. No, Filipa i Dešu mori još veći problem... već godinama Deša ne može zatrudnjeti. Nakon pet godina provedenih na ratištu, Maro se vraća u Konavle u obnovljenu obiteljsku kuću, gdje ga čeka još veće iznenađenje. Matija se vratila iz Njemačke!

Povratkom u Konavle, Maro shvaća da se jedino na svojoj zemlji dobro osjeća te, na opće oduševljenje, objavi obitelji da ostaje s njima u Konavlima. Usprkos sveopćem veselju, obitelj shvaća da Maro nije prebolio Juditu, a Dijana priznaje Matiji koliko je zabrinuta za Mara te Matija shvaća da je Judita zabranjena tema. I dok Mara mori uspomena na Juditu, Matija ga vidi kako gleda njeno neotvoreno pismo. Matija želi uzeti pismo i sama ga pročitati, ali Maro ju uhvati u krađi.

EP. 82 – UTORAK – 11.02.

Dok Matija razigrano trči poljem s Juditinim pismom, nastojeći nagovoriti Mara da ga pročita, Maro joj priznaje da ne želi otvoriti pismo jer ju još uvijek voli... kao i prvog dana. Maro je na mukama i baca pismo u vatru, no Matija ga spašava. Hoće li Maro ipak pročitati pismo? Uspomenu na voljenu Juditu dodatno mu potakne Vlaho koji mu priopći da je on izveo Maris i Juditu iz grada prije pet godina te da sumnja da su bile u bijegu i strahu...

Maris je zatečena prizorom Borisa u Janinom zagrljaju te joj samo kaže da je Magdalena na samrti i da ju čeka. Na Janin užas, Boris odlazi za Maris. Međutim, Maris je slomljena srca i ne želi razgovarati s njim, već odlazi Magdaleni, kojoj laže da je Jana rekla da će ju doći posjetiti.

Filip zove Marijanu i saznaje za Dešin pregled. Želi s njom razgovarati, ali nema prilike, jer ih u stanu dočeka Bojka s večerom kako bi proslavili ravnateljstvo. Filip izdrži koliko može, a onda potjera majku iz stana i suoči Dešu s istinom. Maris se odlazi naći s Dživom, kojem govori pravi razlog njenog i Juditinog bijega – ubojstvo Rocca. Kaže Dživu i da je postao djed, što njega silno razveseli.

Adela odlazi posjetiti stare prijatelje „U Slobode“, no tamo, umjesto Šiška i Dijane, zatekne Dživa. On je moli da ostane i priča s njim, dok se ona bori sa emocijama koje je susret s njim pobudio. Jana je očajna jer joj je povratak Maris ugrozio vezu s Borisom, a vijesti o majčinoj smrti je uznemiravaju više nego to sebi priznaje. Na kraju teškog dana, u vilu Menčetić vraća se Martin – Janin suprug.

EP. 83 – SRIJEDA – 12.02.

Dživo pokušava razgovarati s Adelom, no ona ostaje hladna na njegove pokušaje. Odlučna je ničime ne oskvrnuti svoj zavjet časne sestre. Maris sreće Borisa i on zahtijeva da njih dvoje popričaju. Maris mu slaže kako više ništa ne osjeća za njega. Sutradan ujuro, Boris se pojavljuje na Martinovim vratima kako bi prekinuo njihovo poslovno partnerstvo. Jana je uvjerena da Boris to čini zbog nje te ga pokušava zavesti. Međutim, Boris ju odbija i ona pobijesni, uvjerena da je to zbog Maris. Boris ne želi uopće razgovarati o tome i ostavlja bijesnu Janu koja je odlučna zauvijek se osvetiti Menčetićima...

Jana i Martin su već tri godine u braku te slave godišnjicu. Na zabavi povodom godišnjice braka, na koju dolazi i pripiti Boris, Jana nastavlja svoju igru savršene supruge pred Martinom, premda frcaju iskre s Borisom koji ne može izbiti Maris iz glave.
Magdalenino stanje se pogoršava i sve što želi je vidjeti svoju kćer te preklinje Adelu da ode po nju. Adela dolazi na zabavu kako bi Janu odvela umirućoj majci. Jana pristaje i odlazi u bolnicu gdje sretne Maris s kojom ima verbalni okršaj.

Filip suočava Dešu s njenom laži oko trudnoće i Marijane. Deša ga izbjegava, no Filip svejedno inzistira na razgovoru. Objašnjava joj da će ju voljeti bez obzira imali djece ili ne i Deša i on se pomire. Ipak, kada Deša vidi Filipa u prisnom, toplom razgovoru s bolesnim dječakom, shvaća da Filip uistinu želi pravu obitelj. Razočarana svime, posebice Borisom, Maris brine za Magdalenu, ni ne sluteći da nju čeka još veća nevolja...

EP. 84 – ČETVRTAK – 13.02.

Jana je u posjetu majci. Iako je Magdaleni sve gore, Jana se ipak ne miri s majkom. Željna osvete Menčetićkama, Jana odlazi u majčin stan potražiti Juditinu adresu, nakon čega se vraća na proslavu u vilu. Međutim, zabavu joj, osim sumnjičavog Martina, kvari i iznenadni posjet Rocca. On je preživio pad i vratio se još luđi i spreman na osvetu. Jedino što ga zanima jest Judita i napravit će sve da dođe do nje. Jana mu daje Juditinu adresu koju je pronašla u majčinom stanu.

Nakon što je u konobi zatekla raskalašenog i pripitog Borisa sa djevojkom u krilu, razočarana Maris odlazi u Magdalenin stan gdje se neugodno iznenadi kad vidi da je netko prekapao po njemu, a još više kad shvati da je tražio njihova pisma. U panici zove Juditu, ali ju prekida Rocco koji bijesno nasrće na nju. Rocco daje Juditi 24 sata da se pojavi u Dubrovniku inače će ubiti Maris. Judita i Maris su u šoku.

Martinova ljubomora sve je jača. Jana jedva uvjerava sumnjičavog Martina da mu ništa ne skriva te koristi Magdalenu kao alibi da ode potražiti Borisa. No, njega nalazi u krevetu sa Željkom i radi ljubomornu scenu. Maro pokušava nastaviti „normalan“ život. Dolazi u Dubrovnik nakon godina izbivanja – želi se i službeno razdužiti iz vojske, ali i prodati koju kašetu mandarina. Na putu prema pjaci sreće djevojčicu (Zoru) koja se izgubila i ozljedila, ni ne sluti da je to njegovo dijete. Dok Judita panično traži Zoru, ni ne primjećuje da je Maro pored nje...

EP. 85 – PETAK – 14.02.

Maris pokušava nagovoriti Rocca da se osveti njoj, a da Juditu pusti na miru, no Rocco je neuračunljiv i koncentriran na osvetu. Nakon neuspjelog pokušaja Maris da ga savlada, on je odvodi u polje i pušta da otrči u nepoznato. Prvi susret Judite i Mara je kratak – on misli da je Zora Roccova kćer. Judita je izvan sebe zbog straha za majku, koju odlučuje pronaći. Na trgu susreće Janu koja ju pošalje u Magdalenin stan...
Dino uspije oraspoložiti Janu koja je doživjela odbacivanje od Borisa. Potresen susretom s Juditom, u konobu dolazi i Maro te oni uspiju jedno drugo ohrabriti oko budućnosti. No, prekida ih Martin, kojemu se počinje javljati ljubomora, iako je odnos Jane i Mara prijateljski.

Matija ipak otvara i čita Juditino pismo koje je Maro nosio uz sebe. Shvati da je Maro počinio veliku grešku i pokušava u hitnji doći do njega. Kad se Maro konačno vraća kući, ona ga natjera da pročita pismo. Maro shvaća da je Zora njegova kćer...

Najnovije epizode svoje omiljene serije Zora dubrovačka pogledaj prije svih samo na OYO