Sjajni glumci, nagrađivana redateljica te zanimljiva radnja izazvali su interes publike i kritike.

Napeti triler 'Igra novca' koji je, ispred, ali i iza kamere, okupio vrhunsku filmsku ekipu. U glavnim se ulogama pojavljuju oskarovci George Clooney i Julia Roberts, a redateljsku ulogu potpisuje, također oskarovka, Jodie Foster. Radnja filma događa se u stvarnom vremenu kada financijskom TV voditelju Leeju Gatesu (George Clooney) tijekom emisije upadne bijesni investitor (Jack O’Connell) koji je izgubio životnu ušteđevinu te nasilno preuzme studio.

Gates i njegova producentica Patty (Julia Roberts) nađu se u krajnje opasnoj situaciji koja zahtijeva brzu reakciju jer emisiju uživo gledaju milijuni gledatelja. Borbu s vremenom otežava zagonetka koja stoji iza urote u središtu najsuvremenijih svjetskih tržišta.Radnja prikazuje financijske grabežljivce, njihove žrtve te utjecaj medija na ljude: „Film, konkretno, govori o mehanizmu funkcioniranja modernih televizijskih kuća i globalnim korporativnim zavrzlamama u današnjem užurbanom vremenu vječito upaljenih kamera i širom otvorenih očiju ljudi ovisnih o buljenju u (TV) ekrane. Ekrani su posvudašnji u filmu.“ kako piše Slobodna Dalmacija.

Jedna od najvećih zanimljivosti za 'Igru novca' svakako je činjenica što se njegov scenarij 2014. nalazio na tzv. Crnoj listi – holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvijek nisu producirani. Sjajni glumci, nagrađivana redateljica te zanimljiva radnja izazvali su interes publike i kritike.

Akcijski film 'Igra novca' ne propustite pogledati u srijedu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova koji vas očekuju ovaj tjedan potražite na novatv.hr.