"Zločesti dečki" prepuni su iznenađenja

Miami je poznat kao glavni centar za distribuciju droge. Marcus Burnett (Martin Lawrence) i Mike Lowrey (Will Smith) dva su policajca iz Odjela za narkotike kojima je povjeren nemoguć zadatak. Naime, netko je počistio 100 milijuna dolara vrijedan heroin iz policijskog skladišta i policija ima 72 sata da riješi slučaj, u suprotnom će ga osramoćena morati predati federalnim vlastima.

U ulogama nezaboravnih detektiva briljirali su Will Smith i Martin Lawrence, inače popularni komičari. Smith i Lawrence su u to doba već bili slavni zbog svojih hit sitcoma, Smith je imao glavnu ulogu u "Princu s Bel-Aira", dok je Lawrence, također u glavnoj ulozi, snimao seriju "Martin".

Michael Bay i Will Smith posvađali su se oko kraja filma. Tri dana prije nego što je snimanje trebalo završiti, Will se složio da će na kraju film reći 'volim te' Martinu Lawrencu. Na dan kad su trebali snimiti kraj, Smith se predomislio. Rasprava je trajala nekoliko sati, Bay mu je nastojao objasniti zašto je bitno da to kaže. Frustracija je učinila svoje i Bay je odustao od nagovaranja jer je imao samo 15 minuta za snimiti kraj (bilo kakav) inače kraja ne bi bilo. Tijekom snimanja Smith se predomislio i izgovorio je tražene riječi koje su i završile u filmu.

 

Film "Zločesti dečki" je ujedno i redateljski debi Michaela Bayja, inače poznatog po franšizi 'Transformeri'. Bay je do tada radio kao uspješni redatelj glazbenih spotova i TV oglasa, a koliko se žarko htio probiti u svijet filma dokazuje činjenica kako je sam platio studiju 25 tisuća dolara kako ne bi zbog malog budžeta izbacili finalnu akcijsku sekvencu iz filma. 

Uloga detektiva Mikea Loweryja skoro je pripala legendarnom glumcu Laurenceu Fishburneu koji ju je ipak odbio. Hoće li "Zločesti dečki" uspjeti u izvršenju nemogućeg zadatka provjerite u nedjelju na Novoj TV.  Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju