Ovakvog Stevena Seagala još niste upoznali.

Na prvu ćete pomisliti što se to novo može saznati o jednom od najpoznatijih akcijskih glumaca u posljednja dva desetljeća?

Kakav nam podatak možete dati o njemu koji ne znamo? Vrlo jednostavno, u ovom članku odmaknuti ćemo se od Seagalove filmske karijere i prikazati ga u posve drugom svjetlu, u aspektu glazbenika, policajca, mirotvorca i još ponečeg. Steven Seagal američki je akcijski filmski glumac, redatelj, majstor borilačkih vještina i glazbenik. Prva zanimljiva činjenica o njemu je da ima dvojno državljanstvo - državljanin je SAD-a i Srbije.

Seagal kao glazbenik

Ovaj majstor aikida i legenda akcijskih filmova zna svirati najpopularniji instrument svih vremena - gitaru. 2005. godine objavio je svoj album prvijenac pod nazivom 'Songs from the Crystal Cave' i na njemu je spojio stilove pop, country i blues glazbe. Godinu dana nakon prvog, izdao je i drugi album nazvan 'Mojo Priest'. Iste godine sa svojim je bendom Thunderbox održao američku i europsku turneju.

Seagal kao policajac
Steven je očito smatrao kako nije dovoljno biti policajac samo na filmu, pa se u toj ulozi okušao i u stvarnom životu. Obavljao je dužnost „rezervnog“ šerifa u Louisiani nekoliko mjeseci godišnje, koliko su mu to obveze dozvoljavale. Njegova karijera šerifa bila je popraćena okom kamere u seriji „Steven Seagal: Lawman“ koja je pratila njegov rad u policiji.

Seagal kao mirotvorac
2003. obratio se otvorenim pismom vodećoj strukturi Tajlanda, zahtijevavši od njih prestanak mučenja slonova. Surađivao je i s najpoznatijom svjetskom udrugom za prava životinja, PETA – om, a također, obratio se i indijskom premiejru zatraživši veću zaštitu krava.

Film "Pravednik" ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju