Prvi upoznajte likove i saznajte što vam sve donosi serija 'Na granici'

 U središtu dramske serije ''Na granici'' je mlada, tek diplomirana ekonomistica Petra koja se vraća iz Zagreba u svoje rodno selo kako bi od bake Zorke naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku. Kako od tog biznisa živi skoro cijelo selo i kako je u posao uključeno nekoliko obitelji, Petra zapravo postaje šefica pravog malog kartela. Samim tim, Petra postaje i najpoželjnija udavača u mjestu. Sve obitelji uključene u biznis, vide priliku da ženidbom jednog od svojih sinova s Petrom zagospodare unosnim poslom pa sinovi, htjeli ne htjeli, postaju Petrini udvarači. Tako će Petra, uz sve probleme koje ima s vođenjem tog neobičnog biznisa i to u patrijarhalnoj sredini, na vratu imati i gomilu „kolega“, svojih „podređenih“, a ustvari prijatelja iz djetinjstva, koji je žele oženiti i koji, uz zdušnu podršku svojih očeva, ne biraju sredstva da sabotiraju konkurente. Problem postaje još veći kada Petra, od svih tih silnih potencijalnih ženika, baci oko na zabranjeno voće – novog graničnog policajca Marka koji u selo dolazi sa zadatkom da uvede Shengen i stane na kraj švercu.


 

Hoće li Petra zbog ljubavi dovesti u pitanje biznis od kojeg joj živi obitelj i skoro cijelo selo? Hoće li možda Marko zbog ljubavi žrtvovati svoju karijeru policajca i „prijeći na tamnu stranu“? Da li će potencijalni ženici uspjeti zatomiti svoje antagonizme kako bi iz priče makli zajedničkog neprijatelja – Marka, koji ne samo da će im „oteti“ Petru nego i egzistencije njihovih obitelji dovesti u pitanje i tako ih natjerati da napuste selo i krenu trbuhom za kruhom? Uz sve ove probleme i otvorena pitanja nad selo i biznis uskoro će se nadviti i puno veći problem, a o čemu se točno radi, saznat ćemo u uzbudljivim nastavcima nove dramske serije u produkciji Nove TV.

Glavne likove serije 'Na granici' upoznajte OVDJE
 

Obitelj Skorupović čine: baba Zorka, njezina kćer Mira, zet Andrija i njihove tri kćeri – Lidija, Petra i Ivana. Imaju automehaničarsku radionicu i najvažniji su u lancu šverca jer je zemlja uz granicu Zorkina. Prebacivanje robe preko granice im donosi dovoljno novca, ali oni i dalje žive skromno, uglavnom zbog Zorke.


 

Obitelj Penava čine Nediljko, njegova žena Anđelka i dva sina – Jure i Luka. Žive na bosanskoj strani, imaju dućan i skladište koji koriste i kao paravan za šverc. Penave su veseljaci, ali su s obje noge na zemlji. Kod njih se zna red – prvo obitelj, onda posao i na kraju druženje oko stola.


 

Obitelj Butigan čine Mate – pogranični policajac pred penziju, sin Krešo i kćer Mirela.


 

Obitelj Štiglić čine Mijo, travar i kiropraktičar, njegova žena Gordana i sinovi Ante i Domagoj. U lancu šverca svi aktivno sudjeluju, a i uzimaju dodatnu proviziju jer je brvnara na brdu preko koje ide šverc njihova.

Tomo je načelnik policije, realno pravi pozitivac kojeg Lokvičani toliko izluđuju da je stalno na rubu srčanog udara i nervnog sloma. Njegova opsjednutost Zorkom i njegovo gubljenje živaca je prilično komično. Tomo je svjestan toga da njegovi kolege u sebi misle da je lud, ali on ne odustaje od nauma da raskrinka Zorku i dokaže svima da je bio u pravu.

 

Seriju 'Na granici' ne propustite u nedjelju u 20:15 sati na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju