Iskušenja se uvijek pojave u obliku onoga što najviše volimo.

"Pjesma života" romantična je drama koja prati život pjevača i tekstopisca Jeda Kinga (Alan Powell). Nakon godina borbe s probojem na glazbenu scenu, nevoljko prihvati nastup na lokalnom festivalu. Ondje se zaljubljuje u ženu svog života, koja ga inspirira da napiše pjesmu s kojom postigne svjetsku slavu.

U svijetu slave ga očekuju iskušenja utjelovljena u Shelby, fatalnoj pjevačici koja je angažirana da ide s Jedom na svjetsku turneju. Jed se opire svakom obliku poroka te nastoji živjeti dostojno životu vjernika koji je posvećen svetosti braka. Međutim, počinje sumnjati u takav način života nakon što mu Shelby pokaže i drugu stranu medalje. Prijelomni trenutak se dogodi kada Shelby pokuša nagovoriti Jeda da s njom otpjeva pjesmu koju je on posvetio svojoj ženi.

Film je inspiran Salomonovom "Pjesmom nad pjesmama", jednom od knjiga Svetog pisma Starog zavjeta. Mnogi u toj pjesmi vide odu ljubavi muškarca i žene, a 'Pjesma nad pjesmama' je inspirirala brojne književnike i poetičare.Preneseno, govori o čovjekovom putu kroz život i iskušenjima na koja može naići. Tako je u filmu, s jedne strane, suprotstavljena borba čovjeka da održi moralan način života i na prvo mjesto stavi svoju obitelj. S druge strane, slatkoća grijeha ga navodi da skrene s neistraženog i primamljivog nemoralnog načina života.

Ideja filma se, prateći bit 'Pjesme nad pjesmama', može utjeloviti u tvrdnji da je svakom čovjeku dano na izbor da sam izabere put kojim će krenuti. 

Film "Pjesma života" pogledajte u subotu ujutro na Novoj TV! Više filmskih naslova pronađite na stranicama novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju