Napori da dokaže svoju nevinost još više produbljuju sumnju u njezine motive

Tko je zapravo Salt?

Evelyn Salt (Angelina Jolie) tajna je agentica CIA-e, koja se prisegom obvezala na dužnost i čast domovini. Nakon što je optužena da je ruski špijun, Salt se daje u bijeg kako bi očistila ljagu sa svog imena i napokon dokazala svoju odanost. Koristeći sve svoje vještine i godine iskustva koje je stekla kao tajni agent, ona mora pobjeći svojim progoniteljima i zaštititi svoju obitelj, ili će najmoćnija svjetska sila izbrisati svaki trag njezina postojanja.

No, njezini su pretpostavljeni uvjereni da ona želi izvršiti atentat na predsjednika te se Salt utrkuje i s vremenom kako bi otkrila identitet pravog izdajice. Njezini napori da dokaže svoju nevinost još više produbljuju sumnju u njezine motive. Potjera za njom polako otkriva tajnu njezinog identiteta, no u zraku ostaje visiti odgovor na pitanje: 'Tko je zapravo Salt?' Film je originalno napisan s muškarcem u glavnoj ulozi, a lik se trebao zvati Edwin A. Salt. Ta je uloga trebala pripasti Tomu Cruiseu koji je odbio zbog prevelike sličnosti s njegovim likom Ethanom Huntom iz filma „Nemoguća misija“. Nakon što je on ipak odbio ulogu tekst je promijenjen tako da glavni lik bude žena.

Uloga je pripala zanosnoj Angelini Jolie, a ime glavne junakinje promijenjeno je u Evelyn Salt. Redatelj Phillip Noyce rekao je da su najprije ime promijenili u Edwina, ali ono jednostavno nije odgovaralo uz Jolie.

Angelina Jolie prošla je intenzivne pripreme za ovaj film. Kako bi bila uvjerljiva super agentica Jolie je radila sa specijalcem CIA-e, proučavala teorije zavjere i filmove o takvim teorijama kao što je „Tri Kondorova dana“, a podvrgnula se i intenzivnim treninzima vrlo brzo nakon rođenja blizanaca Knoxa i Vivienne.

Jolie je sama izvodila većinu akrobacija u filmu. „Osobno, većinu onoga što je radila u filmu, ja bih napravio u montaži“ rekao je redatelj filma Phillip Noyce te dodao kako nije morala sama raditi akrobacije, ali da je ona jednostavno neustrašiva.

Ime Salt ima povijesnu poveznicu. Ono je skraćenica za pregovore tijekom Hladnog rata između SAD-a i Sovjetskog Saveza, a odnosili su se na proizvodnju raketa koje bi nosile nuklearno oružje – Strategic Arms Limitation Talks (S.A.L.T.).

Fantastičnu Angelinu Jolie ne propustite gledati u napetom filmu "Salt" u subotu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju