Vanda Winter, zvijezda glazbeno-dramskog spektakla 'Stella' posjetila je djecu štićenike Podravskog sunca i s njima tijekom druženja zapjevala i naslovnu pjesmu serije koja je osvojila srca gledatelja.

Uz glazbu se opuštamo, pomaže nam da postanemo spontaniji, katkad kroz glazbu lakše izražavamo emocije. Ovoj djeci glazba je lijek. 'Glazboterapijom' djeca s poteškoćama u razvoju uče kako vještine naučene kroz glazbu prenijeti na ostala područja učenja.

Jako sam dirnuta i jako mi je drago što sam danas mogla biti ovdje, posebno mi veselje pričinjava zapravo spoznaja da Stella ovdje u Podravskom suncu ima toliko prijatelja, zahvalna sam na tome', poručila je glumica i pjevačica Vanda Winter.

Glazba djeci jača koncentraciju, potiče kreativnost i samopouzdanje. Na njihovu satu pridružila im se i Vanda koja u dramsko-glazbenom spektaklu 'Stella' briljantno utjelovljuje lik Lane.

'Kad smo svi zajedno pjevali glavni broj iz Stelle, odnosno pjesmu koja se zove Stella, i kad su čak znali sve riječi koje su možda i meni u jednom trenutku bile teške za zapamtit, oni su ih vrlo vjerodostojno pjevali od riječi do riječi', ističe Vanda. 'To su doista prekrasna djeca, svaki sa svojim posebnim talentom, koji zapravo zaslužuje razviti do svoje potpunosti i ja im u tome želim svu sreću i dajem apsolutnu potporu', dodaje.

U suradnji s UNICEF-om, Podravsko sunce uključilo se i u program inkluzije, proces uključivanja osoba s različitim oblikom invalidnosti u aktivno i ravnopravno sudjelovanje u društvu. Pogledajte njihovu priču u prilogu inMagazina.