Boran je pod dojmom Siline lijepe izjave za novinare, ali ubrzo ga zaboli kad sazna da nije bila iskrena. Ibrahimove i Lucinine zaruke umjesto sreće sa sobom donose nemir.

10. ep - 11. siječnja

Boran je pod dojmom Siline lijepe izjave za novinare, ali ubrzo ga zaboli kad sazna da nije bila iskrena. Ibrahimove i Lucinine zaruke umjesto sreće sa sobom donose nemir. Sila iskorištava gužvu i s Narin i Azadom uputi se prema mjestu na kojem ih čeka Emre. Narin ne zna kamo idu, ali shvaća kada pred sobom ugleda Emrea. Oštro se suprotstavi bijegu i time veže ruke Sili i Azadu. Emre nema namjeru odustati od bijega, ali Silina izjava i u njemu probudi sumnju. Sila je u škripcu... Pod svaku cijenu mora stići u Istanbul, ali sada oko sebe ima ljude za koje je vezana. Povrh toga, Boranova je jedna riječ još više priveže uz njega. Sila je sada na raskrižju i mora odlučiti kojim će putem krenuti.

GLEDALI STE

5.ep - 6. siječnja
Silu jako iznenadi kad od Emrea sazna da je naslijedila sav imetak obitelji iz Istanbula. Hoće li je činjenica da je postala jedna od najbogatijih ljudi u Turskoj spasiti od toga da bude žrtva običaja? Boran ne može shvatiti odnos između Sile i Emrea i smeta mu njihova bliskost. Strogo upozorava Emrea da se kloni svega što mu pripada. Kevser pak dovodi Narin natrag u kuću koristeći kao izliku Narininu bolest. To je za Azada nova prilika da se doseli u kuću. Dželila razbjesne glasine koje čuje i odvodi iz škole Dilan koja ne može podnijeti nepravdu i pritisak te bježi iz kuće. Hoće li Dilan postati nova žrtva običajnog zakona? U razgovoru s Narin, Sila doznaje za Boranovu veliku ljubav prema Jezdi i njezinu tragičnu smrt i to mijenja njezino mišljenje o Boranu. Među njima se budi bliskost pomiješana s ljubomorom. No kad Sila dozna za nove žrtve običajnog zakona, među njima se ponovno podigne zid ljutnje. Hoće li Boranovi napori biti dovoljni da sruše taj zid?

6.ep - 7. siječnja
Sila i Boran više ne mogu skrivati strast koju osjećaju jedno za drugo, ali događaji iz prošlosti uzdižu se među njima kao zid od leda. Kad poželi otključati zaključana vrata u kući, Sila ne dolazi samo u konflikt sa samom sobom, nego i s ostalim ukućanima. Dolazi do bolnog saznanja da umjesto vrata treba otključati Boranovo srce. Sila vjeruje da Boran i dalje voli Jezdu i počinje tražiti način da se izbori protiv duha. Poziva Emrea u Mardin kako bi učinila Borana ljubomornim. On se pak razbjesni kad sazna za njihov sastanak. Burhanove je planove pomutila činjenica da je Sila naslijedila čitavo bogatstvo. On i Esma dolaze u Mardin kako bi se pomirili sa Silom, ali ona ubrzo saznaje pravi razlog njihova dolaska i situacija se zakomplicira. U međuvremenu Bedarina reakcija pomuti Dželilove i Azadove snove o Silinu nasljedstvu. Džihan pak Boranu iz Istanbula javlja zabrinjavajuće vijesti u vezi s poslom. Boran je u isto vrijeme prisiljen baviti se tim problemom i svjedočiti sve većoj bliskosti između Sile i Emrea.

7.ep - 8. siječnja
Boran je ljubomoran na Silu i Emrea. Pomisao na osjećaje koji se rađaju između njih dvoje ruši mu samopouzdanje. Način kojim pokuša udaljiti Emrea od Sile ruši sve mostove koji su ga povezivali s njom. Sada ga Sila ne mrzi samo zbog toga što se osjeća kao zarobljenica, nego i zbog njegova grubog ponašanja. Aga Boran pokušava u isto vrijeme popraviti odnos sa Silom i zaustaviti plemensku krvnu osvetu, ali nijedno mu neće poći za rukom. Džihanu ide u prilog činjenica da agina riječ nije dovoljna kako bi zaustavila krvnu osvetu. Narin, tužna zbog toga što Kevser koristi svaku priliku kako bi ponizila Azada, doživljava pobačaj i to je kap koja prelijeva čašu. Boran je razapet između Sile i plemenskih običaja. Pogledajmo kako će se izvući iz tog škripca.

8.ep - 9. siječnja
Ne oklijevajući ni trena, Boran svojom ljubavlju vraća Silu u život koji je naumila napustiti. Njihova je ljubav sada strast koja odolijeva i smrti. Ni Džihan ne gubi vrijeme i pokušava dokazati ocu i stricu da bi on trebao biti aga, pokazujući im kako Boran radi jednu pogrešku za drugom. Azadu je dosta nepravde koju podnosi i smišlja plan koji će njemu, njegovoj ženi i Sili pomoći da pobjegnu u Istanbul. Kad policija pokraj rijeke pronađe Boranov izgubljeni teret, on uskoro sazna tko se krije iza toga. Usto ga šokira i očeva oštra kritika njegova agovanja i braka sa Silom. S jedne ga strane pritišću razum i osjećaji, a s druge otac i zakon. No ovaj je već odabrao sljedeću žrtvu. Hoće li Boran-aga poslušati razum ili će se pokoriti zakonima?

9.ep - 10. siječnja
Sila je čvrsto odlučila pobjeći iz pakla u kojem se nalazi. Emre je uspio stvoriti siguran svijetu kojem će započeti novi život s njom. Sada preostaje tek da ga ona pozove k sebi. Stvari se zakompliciraju kad Džihan novinarima dojavi gdje je Sila. Dok Boran razmišlja kako da se riješi novinara i nadzora plemena, Sila planira okoristiti se njime kako bi pobjegla. Svima je zabranjeno razgovarati s novinarima, ali to nije spriječilo da u javnost procuri ljubav Sile i Boran-age. Boran odvodi Silu iz te gužve i njih će dvoje provesti noć u vinogradu, nasamo. Hoće li ta noć potaknuti promjenu?