Džihan je ubio Turguta. Očajni, Dželil i Bedar pokušavaju krenuti na put. Borana pogodi vijest o otmici baš na putu u Istanbul. On i Abaj kreću u Mardin kako bi pronašli Silu.

četvrtak 31. siječnja

Džihan je ubio Turguta. Očajni, Dželil i Bedar pokušavaju krenuti na put. Borana pogodi vijest o otmici baš na putu u Istanbul. On i Abaj kreću u Mardin kako bi pronašli Silu. Ni Dželil, kao njezin otac, ne nalazi mir i u tajnosti od Bedar kreće na put. Boran je uvjeren da je Džihan oteo Silu. Situacija se zaista zakomplicirala. Zbog neprijateljstva koje osjeća prema Boranu, Džihan tijekom puta muči Silu. On pooštrava pravila igre i ugrožava Silin i djetetov život. Dželil pak odlazi pronaći Silu. Džihan priznaje Sili da je Jezda bila jedina žena koju je volio. Od tada on je zakleti neprijatelj Borana, jer aga nije spriječio njezinu smrt.

Džihan dovodi silu u kuću Firuz age. Sila je sada u Firuzovim šakama. I dok se Džihan ponosi svojim djelom, Firuz je iznenađen razvojem situacije. Kevser s mržnjom gleda Silu koja leži nasred dvorišta. Sila pojačano krvari i zabrinuta je za dijete. Ni Firuz ni Kevser ne prihvaćaju nju i njezino dijete. Firuz i Džihan oštro raspravljaju o budućim događajima. Odlučeno je da će Silu odvesti babici, a onda će, kad saznaju kako je dijete, donijeti odluku. Šivan javlja Boranu stanje prije nego što odvede Silu babici i Boran poludi kad dozna što se događa. Babica kaže Sili da je pobacila dijete. Babica koja pregleda Silu kaže ono čega se Sila boji i to je slomi. Boran stiže kući i kad ondje ne zatekne Silu, traži objašnjenje od majke i oca. Situacija je sada veoma napeta. Džihan je siguran da će zakon prevladati i hoda ulicama Midjata kao pravi aga. Boran dolazi babici kako bi pronašao Silu i ne može vjerovati onomu što mu ona kaže. Odmah je odvodi u bolnicu te zaplače. Dželil prijeti svima. Doktor govori sretne vijesti, Sila ipak nije pobacila, no dijete je i dalje u opasnosti.

 

GLEDALI STE

ponedjeljak 28. siječnja

Boran je odluči Sili kupiti kuću. Sila je oduševljena s kućom. Abaj i Gizem učvršćuju svoje prijateljstvo te mu ona otvara dušu. Džihan ponovno spava s Esmom. Silin otac i Azad osjećaju nostalgiju za domom i rodnim krajem. Sila i Boran odlučuju provesti novu bračnu noć u novoj kući. No Sila se sledi kada joj Boran kaže kako će djecu odgajati u Mardinu. Sila saznaje da će Emre ostati paraliziran. Boran posjećuje Emrea. Emre ga ne želi vidjeti.Sila je rastrgana između Borana i Emrea. S jedne je strane muči grižnja savjesti, a s druge obećanje da nitko više neće ugroziti njezin brak. Bedar i Narin su uznemirene zbog atmosfere u kući. Azad se ne može pomiriti sa svojim rezultatima i čitave dane besciljno luta. Narin to rastuži i ona ozbiljno razgovara s njim. Azad ne može odlučiti između svog ponosa i svoje žene. Dželil ne zna što da učini i luta ulicama. U kavani u koju uđe kako bi mu prošlo vrijeme stječe nove prijatelje, ne znajući što će mu se dogoditi. Halima premjeste u zatvor i prvi mu je posjetitelj Kenan, no on od njega ne doznaje ono što je htio. Sila ipak odluči posjetiti Borana u njihovoj novoj kući. Provode romantično jutro zajedno.

I Boran odlazi u zatvor kako bi razgovarao s Halimom, no šokira se kad čuje što se Halimu dogodilo. Halima su izboli na smrt. Boran za to krivi Džihana, no njegov se stric ne slaže. Usto, Zinar je razgovarao i s bratom. U plemenu se osjeća velika napetost. Borana strogo upozorava na tvrtku koja, krijući svoj identitet, pokušava uspostaviti vlast nad njihovom zemljom. Boran požuruje Gizem kako bi saznala ime te tvrtke. Boran odlučuje Sili pripremiti iznenađenje te joj daruje vjenčanicu.

utorak 29. siječnja

Sve obožavatelje omiljene serije oduševit će novo vjenčanje Sile i Borana. Boran će pred najdražim osobama zajedno sa Silom proslaviti novi početak njihovog bračnog života bez ikakve prisile. Sila u prelijepoj bijeloj haljini, zajedno će s Boranom zaplesati svadbeni ples, a ovog puta provest će i pravu bračnu noć bez prisile. Romantična večer i predivno jutro Sile i Borana uskoro će pokvariti vijest koju će mladi aga primiti od svoje zaposlenice Gizem. Boran je šokiran kad sazna da tvrtka koja pokušava preuzeti njihovu zemlju pripada Sili.

Borana obuzme nevjerojatan bijes. Sila pak, ne znajući za sve to, stiže ispunjena ljubavlju i čežnjom. Boran najprije ne zna što bi učinio, ali poslije traži od Sile objašnjenje. Sila se rastuži kad sazna da Boran zna za njezina ulaganja i pokušava mu objasniti svoje motive. Boran i Sila se žestoko posvađaju. Džihan uviđa da Gizem nešto istražuje i da to krije od njega. Ponovno kuje plan kako bi saznao o čemu je riječ i iskoristio to u svoju korist. Stanje se i u Mardinu dodatno komplicira. Veliki zemljoposjednici oštro kritiziraju Firuza. Svi su saznali da se Sila okrenula protiv plemena Gendžo, no situacija postaje ozbiljna kad pomisle da je i Boran umiješan u to. Sila kaže Boranu da će odustati od planiranih projekata i njihov se odnos izgladi sve dok Sila ne razgovara s Ajšom iz Mardina. Ajše je pobjegla, jer ju je pretukao muž. Ajše su prisilili na brak. Sila potom povlači riječ danu Boranu i s još većim bijesom prione na ostvarivanje projekata u Mardinu. Emre odbija pomoć. Nikomu više nije lako doprijeti do njega. S jedne strane Sila pokušava popraviti odnos s Boranom, a s druge potaknuti u Emreu želju za životom. Džihan nagovara Esmu na sastanak, a Burhan posumnja i prati je. Esmu i Burhana na koncu čeka veliki šok. Esma ne zna kako bi se izvukla iz situacije u koju je upala. Dok se čitava obitelj bavi Silinim odnosom s Boranom, Dželil i dalje tone u kockanju. Boran donosi čvrstu odluku i traži od Sile da i ona odabere. Situacija postaje bezizlazna kad Boran upita Silu da li želi ići s njim u Mardin.

srijeda 30. siječnja

Sila ne zna što bi rekla na Boranov poziv u Mardin. Premda joj se sviđa ideja da bi se Boran mogao suprotstaviti zakonu, plaši je pomisao na probleme koji ih ondje čekaju. Boran govori Sili da želi zaustaviti presudu za trudnicu dok se ne rodi dijete. Sila je šokirana okrutnošću plemena. Boran sam kreće u Mardin. Sila pak pokušava nagovoriti Emrea da ode liječniku kojeg su mu pronašli. U Mardinu Boranov otac zapovijedi članu plemena da ubije Silu. S druge strane Borana u Mardinu čekaju nimalo ugodne vijesti, no on je odlučan u svojoj borbi. Boran je nepoželjan u plemenu. Džihana razbjesni Boranov nenajavljeni povratak u Mardin i zbog toga pokuša na njega nahuškati oca. Međutim Zinar je pod bratovim strogim zapovijedima i nitko se više u to neće miješati, a posebice ne Džihan. Firuz je bijesan na Borana te mu je zabranio da se vrati kući. Boran odluči okupiti sve starješine. Sila odluči otići u Mardin i boriti se protiv običaja. Kad se pleme sastane, za Borana počinje teška borba. Donose odluku o Boranu te zasada Boran ostaje vladar plemena. Dželil je završio u pritvoru zbog kockanja, no u policijskoj stanici nitko ne vjeruje da mu je Sila kći. Sila se pak sastaje s pridošlicama iz Mardina. Sastanak ne teče mirno i na kraju dođe do oružanog sukoba. Misleći kako je izbjegla opasnost, Sila shvati da ju je oteo Džihan. Sila misli da se izvukla iz škripca, no šokira se kad pred sobom ugleda Džihana. Njih su dvoje izbjegli gužvu, no put ih je nanio na drugu nesreću. Kad Sadika rane, Turgut kreće za Silom kako bi je ubio. Između Turguta, koji ne zna da je Silu oteo Džihan, i njegovih auta započinje potjera. Svaki Silin pokušaj bijega od Džihana završava neuspješno. Vijest o njezinoj otmici u kući odjekne kao eksplozija.