Narin priča Sili o svim događajima kod kuće. Priznaje Sili da je Ali aga zabranio učenicima da pohađaju njezinu školu.

90.ep - 20. svibnja

Sila ima majčinski instinkt te odluči ipak pretražiti napuštenu kuću. Kroz prozor spazi Esmu i Bedirhana. Sila razgovara s rastrojenom Esmom. Esma popusti i Sila dobije nazad Bedirhana. Sila je konačno uzela Bedirhana u svoje naručje. Međutim sreća je kratko trajala. Esma totalno poludi te puca u Silu. Boran i Abaj ne mogu vjerovati ono što vide svojim očima. Sila pada na pod, ranjena i na rubu smrti. Unatoč tomu što je prošlo puno vremena otkako ju je Esma ranila, Sila je i dalje u nesvijesti. Dok se svi mole da se Sila što prije oporavi, Boran saznaje da je njegova supruga očekuje dijete te biva prisiljen birati. Boran mora odlučiti da li želi spasiti dijete i Silu. U pitanju je nečiji život, što situaciju čini još više bezizlaznom. Ali-aga želi iznova stvoriti pomutnju pa smisli podli plan kojim će raditi pritisak na Zinar-agu i njegovo pleme.

91.ep - 21. svibnja

Ali aga posjećuje Zinar agu. Bedar pita Borana da li taji nešto u vezi sa Silom. Ali aga razgovara sa Zinarom. Ali aga zamjera Zinaru što je dopustio da se Dilaver rastane od Umu i da će se oženiti drugom. Zinar brani svoju obitelj, međutim Ali aga ne odustaje od običaja. Ali-aga želi iznova stvoriti pomutnju pa smisli podli plan kojim će raditi pritisak na Zinar-agu i njegovo pleme. Ta situacija nagovješćuje posve drukčije događaje. Boran mora odlučiti što prije. Ili će izabrati zdravlje svoje supruge ili život svoga djeteta. Bedar misli da ona i Boran trebaju odlučiti o sudbini djeteta. Boranu je pak teško odlučiti umjesto sile. Zinar je odlučan da neće promijeniti odluku makar će cijeli Mardin biti protiv toga. Narin i Feride dolaze u školu i vide da je ona poluprazna. Sila se probudila.

92.ep - 22. svibnja

Sila se osvijestila, međutim što prije mora odlučiti što će biti s djetetom koje nosi. Husejin ponovno zaprosi Ajše. Međutim Ajše nije sigurna u svoju odluku. Boran razgovara sa Silom te joj govori da je trudna, međutim da bi ponovno hodala mora odlučiti između djeteta i operacije. Sila ne želi da itko naudi djetetu. Vjeruje da će se oporaviti i bez operacije. Zinar i Umu i dalje imaju problema zbog Ali age. Pleme će se ih odreći ako se Dilaver i Umu rastanu. Zbog pritisaka Ali-age smanjuje se broj učenika koji pohađaju Silinu školu pa Boran odluči poduzeti nešto.

93.ep - 23. svibnja

Narin priča Sili o svim događajima kod kuće. Priznaje Sili da je Ali aga zabranio učenicima da pohađaju njezinu školu. Boran odluči poduzeti nešto. To nagovještava nove nevolje i za Zinara i Dilavera. Sila je uvjerena da će prohodati. Husejin odluči kupiti prsten za Ajše koja je pristala da se uda za njega. Ona joj govori kako joj je otac zaprijetio da će je se odreći ako se rastane od Dilavera. Sila želi otići u školu. Boran joj ispuni tu želju. Silina je situacija neizvjesna, ali čudo koje se dogodi sa sobom donosi posve nov razlog za veselje.