Sila očajava zato što je izgubila obitelj. Želi ih vidjeti pod svaku cijenu. Boran je odvede u bolnicu i ondje susreće Silina bratića Burhana koji je u Mardin došao po tijela.

4.ep - 4. siječnja

Sila očajava zato što je izgubila obitelj. Želi ih vidjeti pod svaku cijenu. Boran je odvede u bolnicu i ondje susreće Silina bratića Burhana koji je u Mardin došao po tijela. On za sve krivi Silu i kaže Boranu da je ne želi vidjeti, da ona u Istanbulu više nema kuću te da je više ništa ne veže za obitelj. Boran ne želi rastužiti Silu pa odlučuje da je neće, unatoč zadanoj riječi, odvesti u Istanbul na pogreb. Ona pak ne zna za njegove dobre namjere i njezina se mržnja prema njemu poveća. Odlučna je u namjeri da pronađe način kako bi otišla u Istanbul. Nesvjesna Burhanovih stavova, zatraži od njega pomoć. On pak dolazi u Boranovu kuću i vičući mu objavi da Sila želi pobjeći i da je od njega zatražila pomoć. Sili u lice kaže da u Istanbulu više nije poželjna. Sila je shrvana. Nema više sigurnog utočišta, potpuno je sama u velikom svijetu.

GLEDALI STE

1.ep - 1. siječnja
Sila, posvojeno dijete iz ugledne obitelji u Istanbulu, živi sretno i bezbrižno, ne znajući što će joj se uskoro dogoditi. Jednoga dana iznenada upoznaje svoje prave roditelje za koje je vjerovala da su mrtvi i njihove beskompromisne običaje koji njezin život preokreću naglavce. Silin biološki otac i brat dolaze u kuću u kojoj je odrasla i kažu joj da joj je majka na samrti te da joj je posljednja želja vidjeti kćer. Pritom joj zataje da će je zapravo odvesti u zamjenu mladenki. Sila želi vidjeti svoju biološku majku i ne zna što će joj se dogoditi kada ode u grad u kojemu se rodila. Uopće nije svjesna događaja oko sebe dok razmišlja o ljepotama rodnoga kraja koji je sanjala, ne zna da je svadba koju njezin brat priprema zapravo njezina. Prisilno je udaju za Borana, agu plemena Gendžo, po propisima običaja zamjene mladenki. Njezin brat Azad oteo je aginu sestru Narin pa je pleme odlučilo da se provede zamjena mladenki kako ne bi došlo do prolijevanja krvi. Sila je sada zarobljena u svijetu u kojemu je jedini priznati zakon onaj običajni. Njezinu je sreću zbog pronalaska prave obitelji pomutila bol koju su joj nanijeli žrtvujući je običajima. Kako će Sila pobjeći iz te okrutne zamke?

2.ep - 2. siječnja
Azad silom nastoji udati svoju sestru Silu za agu Borana, a ona, unatoč svom otporu, na kraju ipak biva prisiljena pristati. Sada je mladenka plemena Gendžo i agina žena. Pri kraju svadbe Boran doznaje da Sila nije pristala na vjenčanje i to ga razbjesni, ali sada više nema povratka. Dvoje očajnih osuđeno je na zajedničku sobu. Međutim, dominantnom agi život pod istim krovom s ovom buntovnom djevojkom iz Istanbula neće biti nimalo lagan. U međuvremenu Silini roditelji kreću na put, zabrinuti jer nisu dobili vijesti od Sile. Čitav je Silin život izokrenut naglavce i ona traži izlaz iz tog pakla. Zna da joj je bijeg jedini izlaz, no što god učinila, ne može pobjeći od plemena i te zemlje. No Sila nalazi jedinstvenu priliku za bijeg.

3.ep - 3. siječnja
Pleme saznaje za Silin bijeg i raskida razmjenu mladenki. Odlučeno je da će Narin i Azad biti ubijeni, kao i Sila, nakon što je uhvate. Sve će troje po običaju biti kažnjeno smrću. Boran mora doći do Sile prije plemena, ali on nije jedini koji joj je za petama u velikoj potjeri. Džihan, Boranov bratić i suparnik, pronalazi Silu prije Borana. Silin je život sada u Džihanovim rukama i Boran osjeća da je u škripcu. Sila mora pronaći način da spasi Narinin i Azadov život. Hoće li se Boran moći suprotstaviti običajima? Hoće li ih moći spasiti?