Iako sve ide tomu u prilog, Boran je siguran da Sila nije pobjegla. Tijekom potrage nastaje pomutnja. Sila možda više nikada neće vidjeti Borana i Bedirhana, koje voli više od života.

četvrtak 21. veljače

Silu pod lažnim izlikom odvode dva muškarca. Sila misli da će ići na sud, međutim ubrzo shvati da njezini vozači imaju drugačije planove. Boran je pušten na slobodu.
Dok Boran i Sila, ne znajući što se događa, s nadom čekaju dan kad će opet biti zajedno, Firuz je suočen s možda najtežim izborom u svome životu. Dvoumi se treba li kao plemenski aga slijediti običaj ili kao otac zaštititi snahu koju mu je povjerio jedini sin.

Boran podiže cijelo pleme na noge kako bi pronašao Silu. Iako sve ide tomu u prilog, Boran je siguran da Sila nije pobjegla. Tijekom potrage nastaje pomutnja. Boran se boji da se Sili dogodilo nešto loše, a Firuz i Kevser i dalje šute. Firuz aga posjeti Silu u zatočeništvu te joj ponudi dvije opcije. Sila odbija pobjeći i ostaviti Borana i Bedirhana. S druge strane, posve je jasno da se plemensko vijeće neće smiriti dok presuda ne bude izvršena. Sila možda više nikada neće vidjeti Borana i Bedirhana, koje voli više od života. I sama pomisao na to dovoljna je da shrva Silu. Za nju je rastanak težak koliko i smrt. U svojoj borbi da budu zajedno Boran i Sila bespomoćni su kao nikada. Ova dirljiva situacija utječe na Kevser i Firuza, ali kocka je odavno bačena.

GLEDALI STE

ponedjeljak 18. veljače

Priča o ljubavi koja prkosi običaju nastavlja se…Boran je pucao u Džihana. Sila je otišla iz Midyata. Za pleme Gendžo tako počinje vrlo teško razdoblje. Jedan je od njihovih sinova Boran aga je u zatvoru, a drugi se u bolnici bori za život. Neki pripadnici plemena zbog toga su shrvani od boli, a drugi ljutiti. Dilaver kreće u akciju kako bi osvetio brata. Silu očekuju teški dani. U avionu je uhvate trudovi te avion mora prisilno sletjeti u blizinu Midyata u Batman. Sila unatoč rizičnom porodu, rodi malog Bedirhana.Džihanu se stanje ipak popravilo. Boran saznaje da je Bedirhan rođen zdrav. Presretan je radi te vijesti.

utorak 19. veljače

Dželila se dokopaju Dilaverovi ljudi. Boran je zabrinut. Dilaver odlazi u posjet Sili i Bedirhanu. Silin život je u velikoj opasnosti, jer joj Dilaver zaprijeti s pištoljem i odluči izvršiti presudu. Međutim Boran stigne na vrijeme u bolnicu te spasi Silu i svog sina. Boran konačno primi u naručje svog sina Bedirhana. Sila se vraća kući, ali nije dobrodošla zato što je smatraju krivom za nemile događaje koji su se odvili. Tek je rodila, te u Boranovoj odsutnosti, nastoji ostati na nogama i tako postaje laka meta za one koji je ne žele prihvatiti. S druge je strane Dilaver, čija srdžba zbog želje za osvetom brata sve više raste. Smišlja podli plan koji će mu pružiti zadovoljštinu. Džihan se oporavio od ranjavanja. Esma mu dolazi u posjet. Ksever počinje prihvaćati Bedirhana.

srijeda 20. veljače

Džihan izlazi i bolnice i svjedoči na suđenju Boranu u njegovu korist. Boran odlazi u pritvor novog ročišta. Na izlasku iz sudnice Džihana upuca Esmin muž.

Džihanova smrt sve je šokirala. Nevjerica istaknutih članova plemena ubrzo prerasta u nespokoj te otvoreno počinju preispitivati zaslužuje li obitelj Gendžo ostati na čelu plemena. Džihan je bio u odnosu s udanom ženom, a Boran se opire izvršenju smrtne presude za svoju suprugu. Plemensko vijeće koristi priliku dok je Boran u zatvoru da Firuza stjera u kut. Prijete mu da će Boranu oduzeti status age i cijelu obitelj izbaciti iz plemena ako u najkraćem roku ne izvrši Silinu smrtnu presudu.