Sila je odlučna potražiti Bedirhana. Esma bježi s Bedirhanom po susjednim selima.

86.ep - 13. svibnja

Dilaver je u bolnici i Boran je tamo. Boran misli da su svi njegovi na sigurnom, no nije svjestan da je Bedirhana otela Esma. Boran saznaje da je Esma pobjegla iz bolnice. Bezarz i Esma vode Bedirhana na sigurno mjesto. Međutim maleni Bedirhan stalno plače. Ajše se budi iz nesvijesti. Shvaća da nema Bedirhana. Sila i Boran prvi su put posve bespomoćni u zajedničkoj borbi da žive svoju ljubav unatoč običaju, beznadnost pretvore u nadu te smrti prkose životom. Bedirhana je otela mentalno nestabilna žena koja je spremna na sva zla. Sila saznaje da je Bedirhan u Esminim rukama. Pomisao da ništa ne može učiniti posve je izludi. Boran nastoji izaći na kraj s istim strahom i osjećajem bespomoćnosti. Ajše je sigurna da je Bedirhana otela Esma. No Boran predosjeća da je u tome sudjelovao Berzan koji mu je opet otvoreno proglasio rat.
 

87.ep - 14. svibnja

Ajše je sigurna da je Bedirhana otela Esma. No Boran predosjeća da je u tome sudjelovao Berzan koji mu je opet otvoreno proglasio rat. Otac koji je zabrinut za sinov život spreman je učiniti sve. Boran je odavno spreman boriti se na život ili smrt, međutim život će ga suočiti sa situacijom koja je puno drukčija od one koju je očekivao.

88.ep - 15. svibnja

Berzan je počinio samoubojstvo, što je kod svakoga pobudilo drukčije osjećaje. Neki su tužni, neki su doživjeli olakšanje, a za neke je pak to znak Božje pravde. Međutim Sili i Boranu ta smrt donosi posve drukčiju bol. Uslijed pomutnje koja je nastala nakon što se pročulo da je Berzan počinio samoubojstvo, Esma je uzela Bedirhana i nestala. I baš u trenutku kada Sila i Boran pomisle da će naći svoga sina, dožive veliko razočaranje. Esma je počinila još jedno ubojstvo te iznova pokazala koliko može biti opasna. No Silu i Borana ništa ne može spriječiti u nastojanju da pronađu sina. Sila i Boran ne dopuštaju da njihova nadanja i vjera ustuknu pred strahom i osjećajem bespomoćnosti.

89.ep - 16. svibnja

Sila je odlučna potražiti Bedirhana. Esma bježi s Bedirhanom po susjednim selima. Firuz agino zdravstveno stanje nije najbolje. Međutim Boranov otac inzistira da ne treba doktora. Policija pretražuje okolna sela. Esma je shvatila da je nastala velika strka. Sila je za petama Esmi no toga nije ni svjesna. Sila je uvjerila Borana da i ona mora zajedno s njim tražiti svog sina. Ksaver je, unatoč protivljenju pozvala doktora. Boran i Sila dolaze do napuštenog imanja. Sila predosjeća da je tamo Esma i Bedirhan. Esma ugleda kroz prozor Silu.