Dilanin nestanak sve je uznemirio, a najviše Silu. Ne znaju gdje i kako da je traže. Bespomoćni su, no jedan telefonski poziv usmjeri njihovu potragu.

53.ep, četvrtak 14. ožujka

Sili se ne sviđa to što je Boran prije nje pričao sa Zejnep o Dilan. Esma saznaje da je Sila špijunirala Zejnep. Boran i Sila uživaju u šetnji Istanbulom. Bedar i Dželil se ne slažu s tim da Dilan spava kod Sile. Oguz prekida s Dilan. Ona je uzrujana i zbog svega krivi svoju obitelj. Boran nije javio Zejnep da je otišao s roditeljima u Mardin. Zejnep je zbog toga uzrujana. Sila je odlučila nazvati Zejnep da pomogne Dilan, no shvati da je ona otputovala u Mardin. Sila se jako naljuti kad sazna da su Zejnep i Boran zajedno u Mardinu. Iako nastoji skriti svoje osjećaje, Sili je posve jasna priroda Zejnepina interesa za Borana. K tomu, iako je Boran rekao da će se odmah vratiti u Istanbul, stvari se ne odvijaju po planu. Morat će ostati u Mardinu još jednu večer. Boran odlazi na večeru sa Zejnep.

GLEDALI STE

50.ep, ponedjeljak 11. ožujka

Borana oduševi simpatična liječnica Zejnep koja je njegova prijateljica iz školskih dana. S druge strane pitanje tvrtke, koje je ostavljeno po strani nakon što je Boran zbog ranjavanja završio u bolnici, opet postaje aktualno. Dilaver iskorištava to što je Sila zauzeta Boranom i daje se u akciju. Njegov novi plan zadat će novi udarac Sili. Dilaver pokušava na svoju stranu privući članove odbora. Bedar je u šoku kada sazna da je tumor koji ima zloćudan. Dželil je tješi te je uvjeren da će ga Bedar preboljeti.

Dilan je tužna zato što su njezini roditelji bili odvojeni od nje. Sila je odlučna u nakani da nikomu ne dopusti da stane između nje i Borana nakon dana ispunjenih tugom i brigom. Međutim, to ne ovisi samo o njoj. Boran se ne može sjetiti tko je Boran. Dilaver postaje predsjednik upravnog odbora tvrtke. Sila i Boran napokon za sobom ostavljaju dane ispunjene strahom. Boranovo stanje brzo se popravlja pa ipak nastavlja liječenje pod nadzorom liječnice Zejnep. Sili neće promaknuti njezina prisnost s Boranom kojega godinama nije vidjela. Zinar donosi iznenadnu odluku zbog koje nastane komešanje u cijelome plemenu te ispuni obećanje da će Boranu predati Ahmet-agu. Upravo će Boran donijeti odluku o tome kako će Ahmet-aga biti kažnjen. Boran se pokušava sjetiti noći kada je ranjen.

51.ep, utorak 12. ožujka

Dželil tješi Bedar. Međutim ona se osjeća sve lošije. Sila je zabrinuta zbog Bedarinog stanja. Boran dolazi kod Zinar age, gdje ga čeka Ahmet- aga. Boran mora odlučiti o sudbini Ahmet – age. Zejnep dolazi kod Borana u kuću te održi terapiju. Sila je sve napetija, jer osjeća da Zejnep pokazuje poseban interes za Borana, ali tu napetost ne želi pokazati. Iako se ponaša kao da je sve normalno, sve se teže kontrolira zbog događaja koji se nižu. I dok se sve to događa, Sila nije ni svjesna opasnosti koja je čeka. Pleme je odlučilo da će presuda nad Silom biti izvršena te traži od Dilavera da to učini.

52.ep, srijeda 13. ožujka

Dilan je odlučila otići iz kuće, jer ju je Sila izgrdila. Dilanin nestanak sve je uznemirio, a najviše Silu. Ne znaju gdje i kako da je traže. Sila zove Dilanine prijateljice, no ništa ne može saznati. Dilan se za to vrijeme druži sa svojim vršnjacima u klubu. U klubu u kojem se nalazi Dilan dolazi policija i napravi raciju. Policija privede Dilan, jer je maloljetna. Sila i obitelj su bespomoćni, no jedan telefonski poziv usmjeri njihovu potragu. Sila će sebe smatrati odgovornom za to što se dogodilo. Dilan ostaje provesti noć kod Borana i Sile. Zejnep se svađa s Omerom. On je ljubomoran što Zejnep toliko pažnje pridaje Boranu. S druge strane Boran nastavlja pomagati onima koji mu se obrate za pomoć, iako više nije aga. I dok se iznova počinje baviti plemenskim pitanjima, nije svjestan da je odlučeno da smrtna presuda nad Silom bude izvršena. Zejnep ispriča Boranu svoju priču o ocu koji je ubijen zbog običaja.