Sila se usprotivi Boranovoj odluci. Ne znajući za njegov pravi plan, udružuje se s radnicama. Boran odlazi u tvornicu kako bi smirio situaciju, ali ondje ga ne čeka topla dobrodošlica.

Sila se usprotivi Boranovoj odluci. Ne znajući za njegov pravi plan, udružuje se s radnicama. Boran odlazi u tvornicu kako bi smirio situaciju, ali ondje ga ne čeka topla dobrodošlica. Boran odlazi u tvornicu kako bi razgovarao sa Silom, ali tamo mu Muharem zaprijeti pištoljem. Aga se razočara u Silu i svoju sestru Narin.

Sila, Narin i sve radnice protive se zakonima i odlukama aga. Dok se odnos između Sile i Borana zaoštrava, Narin podupire Silu. Sila saznaje da je Mahmut Jezdin rođak i zato je Boranova odluka još više razljuti. Uza sve što im se događa, Jezda je ponovno stala između njih dvoje. Plemensko vijeće odlučuje obrisati presudu za Narin, a Boran se nastavlja boriti i za Silu. Boran odlazi u Dijarbakir kako bi raspravio razmjenu mladenki. Sila to iskorištava i kuje plan kojim bi pomogla Mesude i Muharemu. No Džihan je preduhitri i ubije Muharema.