Boran je šokiran kad pronađe Silu u krevetu i pokušava shvatiti zašto nije otišla. Sila mu pak kaže da nije dovoljno samo da zaštiti nju i da mu je otac prisilno odveo Narin.

12. veljače

Boran moli Silu da pobjegne iz Mardina. Boran vozi Silu na aerodrom. Firuz aga i Ksever dolaze kod Siline obitelji i Narin izraziti sućut. Boran je šokiran kad pronađe Silu u krevetu i pokušava shvatiti zašto nije otišla. Sila mu pak kaže da nije dovoljno samo da zaštiti nju i da mu je otac prisilno odveo Narin. Borana to jako razljuti, ali on Sili kaže da će Narin biti sigurna uz roditelje. Sila nije uvjerena u to. Boran joj obećava da će otići vidjeti Narin. U isto vrijeme Džihan se naljuti kad sazna da se Esma nije vratila u Istanbul i ide s njom razgovarati o tome. Esma se razveseli kad ga vidi, no on je prisili da se vrati u Istanbul i pobaci. Esma sljedećeg dana kreće u Istanbul. Odnos između Sile i Borana postaje napet. Boran je nemiran zbog Silina ostanka u Midjatu i boji se da je ovdje neće moći zaštititi.

Sila pak vjeruje da mora ostati i boriti se umjesto da pobjegne. Između Sile i Borana stvara se jaz. Narin u očevoj kući u koju je stigla prisilno čeka mnogo toga. Dželil i Bedar su nemoćni i traže Silinu pomoć. Kad Sila sazna da je jedna od djevojaka koje rade u tvornici Boranovom odlukom dana u razmjenu mladenki, jaz između njih se produbi. Sila se usprotivi toj Boranovoj odluci. Ne znajući za njegov pravi plan, udružuje se s radnicama. Boran odlazi u tvornicu kako bi smirio situaciju, ali ondje ga ne čeka topla dobrodošlica. Narin dobiva nalaze testa koji je pozitivan. Ostala je trudna s Azadom.