Glumac Mehmet Akif Alakurt, poznatiji kao Boran, u privatnom životu je bio zaručen s glumicom Leylom Basak koju je u seriji 'Sila' utjelovila aginu prvu ženu Jezdu.

MEHMET AKIF ALAKURT BIO ZARUČEN S JEZDOM IZ SERIJE 'SILA'

>>> Nova TV, 'Sila' ned-pet u 20 sati

U seriji Jezda je bila Boranova žena i velika ljubav, koja se zbog običaja plemena i činjenice da ne može Boranu dati nasljednika ubila skočivši s litice. Boran je bio jako zaljubljen u Jezdu, a prva žena koja ga je zaintrigirala nakon njezine tragične smrti bit će Sila. Mehmet je s Leylom bio zaručen do 2008. godine kada je na snimanju serije Adanali u kojem tumači kriminalca Alija upoznao glumicu Selin Demiratar. Međutim i s njom je prekinuo vezu te ga u zadnje vrijeme turski portali povezuju s nepoznatom ženom po imenu Tuğçe.

VIŠE O GLUMCU:Ovaj model i glumac rođen je 23. srpnja 1979. godine u Istambulu. Završio je osnovnu školu u tom gradu i već je u toj dobi uz pomoć majke odabrao karijeru modela. Pobijedio je na natjecanju Best Model Turske 2001. godine, a iste je godine na svjetskom natjecanju modela bio viceprvak. U to vrijeme počeo je i svoju glumačku karijeru u seriji 'Kirik Ayna'. Kao dječak sanjao je da će postati pilot, a omiljeni klub mu je Bešiktaš. Visok je 190 cm, a u dobi od 15 godina bavio se kickboxingom. Mehmet Akif Alakurt voli i crtane filmove i serije poput 'Spužva Bob', 'Štrumofovi' i 'Simpsone'. Omiljena mjesta za putovanja su mu Italija i Barcelona. Obožava tjesteninu i meso. Omiljena turske pjevačice su mu Baris Manco i Sezen Aksu. Voli čitanje psihologije. Kao model reklamirao je mnogobrojne modne marke poput Lacoste, Marks & Spencer, Tommy Hilfiger. Odgajan je po svim turskim običajima, najmlađi je u svojoj obitelji. Ima četiri sestre i tri brata. Roditelji su ga naučili da je čovjek ovisan o tradiciji.

O ljubavnom životu ovaj model i glumac malo govori, bio je zaručen s mladom glumicom Leylom Basak (2006.-2008.), te nakon nje hodao je s glumicom Selin Demiratar s kojom je glumio u seriji Adanali te prekinuo vezu. Trenutno ga turski portali povezuju s nepoznatom djevojkom imena Tuğçe.

ULOGE:

2001-2002 Metro Palas kao Ural
2002-2003 Kirik Ayna kao Ali Kirman
2003-2004 Zeytin Dali kao Kenan
2004-2005 Haci Ahmet kao Gesili
2005 Sila kao Boran Genco
2008 Adanali Maraz kao Ali
2011.Reis-Murat
2013. 'Fatih Sultan' kao Mehmed II Osvajač