Filmovi redatelja i glumca Sermiyana Midyata oduševili su kritiku i publiku!

Trenutno najvećeg protivnika Borana age, Berzan agu, utjelovio je nagrađivani redatelj kurdskog podrijetla Sermiyan Midyat. Osim u glumačkoj karijeri, Sermiyan briljira i u onoj redateljskoj.

Njegov film 'Hükümet Kadın' ('Government Women') ruši rekorde na blagajnama turskih kina. Riječ je o priči koju je čuo od svoje bake te je pretočio na filmsko platno. U jednom intervjuu glumac se osvrnuo i na svoje djetinjstvo te priznao da se puno puta susreo s etničkom netrpeljivošću s obzirom da je kurdskog podrijetla. 'Svoje ime nisam htio i mogao točno izgovoriti do 15. godine' , priznao je glumac, dodavši da su se u njegovoj obitelji osjetile posljedice etničke netrpeljivosti.

Njegov redateljski i scenaristički film 'Ay Lav Yu', dobio je nagradu 'Houston Independent Film Festivala' za najbolji film te nagrade 'Boston International Film Festivala' u kategorijama najboljeg redatelja i glumca i 16. nagradu 'Sadri Famililar'.

Sermiyan je prihvatio ulogu u seriji 'Sila' zato što je rođen u Mardinu, gradu u kojem se snimala serija, a upravo tamo je sniman i njegov posljednji film. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, kako za glumačke izvedbe, tako i za one redateljske, a zanimljivo je da je studirao kemijski inženjering u Istanbulu.

Uspješni redatelj svojom će izvanrednom glumačkom izvedbom donijeti šokantne obrate u popularnoj 'Sili'. Maestralno će na malim ekranima iznijeti emociju pokajanja te pred Boranom, svojim najvećim neprijateljem, počiniti samoubojstvo. Lik ovog glumca bit će upleten i u otmicu malenog Bedirhana. On će naime omogućiti Esmi, zakletoj Silinoj neprijateljici da otme aginog sina.