Naočiti glumac Mehmet Akif Alakurt načelno se dogovorio oko lika sultana Mehmeda Osvajača s producentima serije 'Fatih Sultan'.

Šarmantni Mehmet iz 'Sile' kao Mehmed II Osvajač

Naočiti glumac Mehmet Akif Alakurt, kojeg je publika upoznala kao zanosnog Boran agu u turskoj seriji ´Sila´, načelno se dogovorio oko lika sultana Mehmeda Osvajača s producentima serije 'Fatih Sultan'. Prethodno odgođeno snimanje ove serije ponovno je nastavljeno 2013. godine, a prema pisanju časopisa Milliyet Televizyon glavnu ulogu dobio u je pravo Mehmet Akif Alakurt. Dogovor je isprva sklopljen s Devrimom Evinom koji je u filmu ´Fetih 1453´ glumio Osvajača, ali je, primivši mnogo kritika gledatelja, odustao od projekta.

Mehmed II, poznatiji po nadimku ´El Fatih´, (Osvajač) je osmanski sultan rođen u Edirneu, tadašnjem glavnom gradu Osmanske države u 15.stoljeću. Već u mladim danima je bio jako načitan te pričao nekoliko svjetskih jezika. Bio je veliki osvajač te se u turskoj drži za nacionalnog heroja. Ahdanama koju je po osvajanju Bosne izdao u taboru Milodraž kod Fojnice se čuva još i danas te se smatra jednim od najstarijih pisanih dokumenata o ljudskim pravima. Čini se kako će ovaj glumac i model, nakon uloge u Sili utjeloviti nacionalnog heroja i veliku povijesnu ličnost svoje zemlje.

Ovaj tjedan novih uzbuđenja u seriji 'Sila' neće nedostajati te će Boran aga konzumirati brak sa Silom. Prelijepa junakinja tada će postati aginica u svakom smislu. Ujedno Sila će saznati kako je nakon smrti svojih posvojitelja naslijedila milijune.

Serija 'Sila' dostupna je unaprijed na platformi OYO.