U središtu priče nalazi se obitelj Akarsu. Ova saga obuhvaća razdoblje raspada te obitelji i prikazuje kako je taj raspad utjecao na njezine članove i kakvu je životnu priču svatko od njih proživio.

1.ep - 5. studenog
Godina je 1967. Ali Akarsu drugi je kapetan na brodovima za duge plovidbe i većinu svog vremena provodi na brodovima daleko od svoje obitelji. Dok glava obitelji prelazi oceane da bi obitelji osigurala život, obitelj na okupu drži njegova supruga Džemile koja je pravi roditelj njihove četvero djece. Nakon dugog putovanja Ali se vraća kući. Sve ukućane, osobito Džemile, obuzelo je slatko uzbuđenje. Mete, Berin, Ajlin, a najviše Osman, najmlađi od četvero djece, na prozoru čekaju očev povratak. Koliko god se Ali činio sretan što se vratio obitelji, u njegovu držanju nešto je čudno. Kad već prvoga dana sazna za Meteovo zabušavanje u školi, Ali ne može obuzdati svoju ćud. U kući izbije velika svađa. Između Alija i njegove kćeri Berin također postoji udaljenost koju ne može premostiti. No život obitelji Akarsu iz korijena će se promijeniti tek kada Džemile u muževu sakou pronađe pismo. Vraćamo se na kraj 60-ih godina, u godinu 1967. Pričom utkanom u političko, ekonomsko i društveno ozračje toga doba posjetit ćemo živote članova obitelji Akarsu i zajedno s njima krenuti gorko-slatkim putovima nostalgije.

2.ep - 6. studenog
Džemile više ne može izdržati, pa pita Alija za Caroline. Ali u početku pokušava zanijekati, no naposljetku bude prisiljen priznati istinu. Tu svađu koja izbije između supružnika čuju djeca. Džemile suprugu postavi ultimatum. Ali je stjeran u kut, pa utočište potraži na brodu. Ne vraća se kući, nego se preseli na brod koji zbog kvara kasni s isplovljavanjem. Ali ne uspijeva obuzdati svoj temperament, pa se u telefonskom razgovoru posvađa i s Caroline. Kapetan koji se nađe rastrgan između supruge i ljubavnice nikako ne može odlučiti što će učiniti. Ni u školi se situacija ne smiruje. Berin skrije u svoju torbu letke koje je Ahmet dijelio da bi ga spasila u policijskoj raciji. Ovaj je put ona u opasnosti. Ajlin pak podlegne nagovaranjima kolegice iz razreda, pobjegne iz škole i odlazi na zabavu. I Alijev brat i šogorica saznaju da je Ali upleten u zabranjenu ljubavnu vezu sa strankinjom. Dvojac ne želi propustiti tu priliku. Izbace ga iz takta svojim sarkastičnim i dvosmislenim riječima. Među njih uplete se majka Hasefe. Ali se vrati kući i cijela obitelj okupi se na večeri kod Džemile. Međutim očekuje ih još jedno iznenađenje.

3.ep - 7. studenog
Večera koju je gđa Hasefe organizirala sa sasvim drugom namjerom završi katastrofom. Ljubavno pismo koje je Caroline napisala Aliju u Osmanovim ručicama dođe do stola i odjekne kao bomba. Tišina koja nastupi nakon šoka koji ih je pogodio pretvori se u oluju kada Berin počne spočitavati ocu. Kada Osman sa suzama u očima čuje grubosti koje izmjenjuju Berin, Mete i Ali, njegovo maleno srce ispuni se kajanjem. Njegov je otac napustio dom, i to zbog njega. Za to vrijeme Caroline je stigla u Istanbul i traži načine da dođe do Alija. I pronađe ih. Čeka Alija u novoj luci u koju će se on skloniti, u jednoj hotelskoj sobi. Sve zabrine vijest da Berin nije u školi. Ahmet se usred noći skloni u četvrti. Ajlin je zaokupljena mislima o Soneru s kojim je plesala. Mete je sve bješnji zbog događaja koji se odvio kod kuće, pa se u školi grdno obračuna s Nedžatijem. Osman željno iščekuje oca i naposljetku uspije cijelu obitelj okupiti makar u bolničkoj sobi. No taj susret neće dugo potrajati. Džemile za obitelj žrtvuje svoj ponos, no doživi neočekivan susret i pokuša nešto što nije mogla ni zamisliti.

4.ep - 8. studenog
Džemile odlazi u luku da bi Alija nagovorila da se vrati kući, kamo i pripada. No ondje se pred njim drsko stvori Caroline. Džemile je izbode i padne u šok. Kada djeca saznaju što se dogodilo, njihova se zbunjenost poveća. Za njih je krivac samo jedan, njihov otac Ali. Gđa Hasefe s unucima odlazi u policijsku postaju. Počinje dugo čekanje da bi vidjeli Džemile. Kad im se pridruži Ali, napetost dosegne vrhunac. Osman pak ništa ne zna. Nalazi se u strininoj kući i sasvim je sam. To nije njegov dom. Ali u izjavi kaže da je riječ o nesreći i od Džemile zahtijeva da kaže isto. No Džemilina sudbina ovisi o izjavi Caroline koja se u operacijskoj sali bori za život. Dok u policijskoj postaji napeto iščekivanje i dalje traje, vijest se pojavi u večernjim novinama. Do Berin prvo stigne Ahmet. Uskoro im se pridruži i Hakan. Dogodi se nešto što omogući djeci da makar nakratko vide majku i jako iznenadi Ajlin. Odluka suda svima je velik šok.

5.ep - 9. studenog
Džemile zbog Carolineine izjave završi u zatvoru. Džemile je iza rešetaka i dalje u šoku od svega što je doživjela. No uskoro će se susresti sa stvarnošću zatvora. S druge strane gđa Hasefe i djeca su slomljeni. Ne znaju što da čine i komu da se obrate. Berin prihvaća Ahmetovu pomoć u spašavanju majke i nije svjesna da se približava sasvim drukčijoj opasnosti. Ali oštro reagira na Caroline koja ne želi povući svoju izjavu. Caroline želi dobiti Alija i ima samo jedan uvjet. Ako Džemile na njega pristane, ona će učiniti ono što Ali traži. Ali odlazi u četvrt da bi razgovarao s Berin, no dočeka ga veoma oštra reakcija djece. Ali je izbačen iz kuće. Mete mu se suprotstavio, a čak ga se i Osman prepao i rekao mu da se ne približava i da ode. Ali je duboko potresen tim teškim udarcem. Džemili prenese Carolinein uvjet, no odgovor koji ga dočeka porazi ga. S druge strane Berin, koja kuca na vrata odvjetnika da bi spasila majku, nalazi se u srcu velike opasnosti.