Jedina domaća telenovela na hrvatskim ekranima 'Pod sretnom zvijezdom' od 14. ožujka na Novoj TV!

Telenovela, 1. sezona
Produkcija: Ring Multimedia

Glavni redatelj: Branko Ivanda
Redatelji: Daniel Kušan, Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi, Tomislav Rukavina
Glavna scenaristica: Diana Pečkaj Vuković (prema vlastitoj priči)
Direktor fotografije: Mario Sablić

Naslovna pjesma serije 'Pamtim samo sretne dane' je hrvatski glazbeni klasik. Veliki hit s početka 80-tih pjevala je Gabi Novak, a autori su Kemal Monteno i Arsen Dedić. Za potrebe serije snimljena je ovih dana posebna verzija pjesme u novom aranžmanu kojeg je napravio Ante Gelo, uz pomoć Arsena Dedića koji se u pjesmi pojavljuje i glasom. Obradu pjesme 'Pamtim samo sretne dane' koju će gledatelji moći slušati u seriji 'Pod sretnom zvijezdom' otpjevala je Ivana Starčević.

Uloge:
Suzana Ivanović … SANDRA LONČARIĆ TANKOSIĆ
Elizabeta Vrban … MILA ELEGOVIĆ
Nina Herceg … LINDA BEGONJA
Tonka Herceg … MIRNA MEDAKOVIĆ
Martin Vrban … RANKO ZIDARIĆ
Marta Fijan … TARA ROSANDIĆ
Krešo Ivanović … HRVOJE BARIŠIĆ
Miki Kovač … ALEKSANDAR SREĆKOVIĆ
Egon Martinović … ZIJAD GRAČIĆ
Zora Martinović … NEDA ARNERIĆ
Ena Kolar … KATARINA ČAS
Slaven Nikolić … PETAR ĆIRITOVIĆ
Božena Fijan … BARBARA NOLA
Vedran Gallo … ROBERT KURBAŠA
Silvija Vrban … TAMARA LOOS
Marina Boras … ANITA DUJIĆ
Zlatko Boras … DEAN KRIVAČIĆ
Nera Nikolić … MIRJANA MAJUREC
Adam Nikolić … NIKŠA MARINOVIĆ
Ivo Nikolić … MARKO CINDRIĆ
Dina Nikolić … MIA BIONDIĆ
Fanika … NELA KOCSIS
Lidija … ROMINA VITASOVIĆ
Miro Franck … ZVONIMIR TORJANAC

Telenovela 'Pod sretnom zvijezdom' uzbudljiva je i emocijama nabijena serija o neobičnim sudbinama članova jedne 'kvartovske ekipe', prijateljicama i prijateljima odraslima u istom naselju. Upoznajemo ih dvadeset godina poslije kao ljude različitih životnih putova i stilova, ali zauvijek povezane zajedničkom prošlošću, burnim odrastanjem i mladenačkim ljubavima. U središtu su radnje četiri ženska lika različitih karaktera i socijalnog zaleđa, i danas bliske prijateljice iz kvartovskog društva: Suzana, Elizabeta, sestre Nina i Tonka te njihove obitelji i veze. Četiri žene i više su od prijateljica, veže ih zajednička tajna iz mladih dana, bolno iskustvo u kojemu su bile jedna uz drugu, ali koje za svaku i danas znači veliki teret na savjesti.

Serija započinje danom u kojemu se neobičnim spletom okolnosti svakoj od prijateljica dogodi nešto sasvim neočekivano, dramatičan obrat koji im u trenu promijeni život na kakav su navikle. Junakinje se na pragu srednjih godina snalaze u sasvim novim okolnostima, a čini se i da je došlo vrijeme za raščišćavanje odnosa iz prošlosti te razotkrivanje godinama čuvane tajne. Serija prati da li će sve to njihovo prijateljstvo izdržati. Njihova veza opstat će, ali tek nakon što svaka od njih prođe puni krug iskušenja, zahtjevan osobni put promjene i postavi svoj život na iskrene temelje.

Radnju serije pratimo kroz zbivanja u starinskim donjogradskim stanovima, elitnim i skromnima, na modernom privatnom veleučilištu 'Viktorija', u otmjenom modnom salonu 'Nera', uredima i restoranima te u eksterijerima Donjeg i Gornjeg grada.
Složena radnja, iako zabavna i napeta, stvara i priliku za propitivanje univerzalnih, svima poznatih tema. U intimnim dramama i ključnim životnim dilemama likova problematiziraju se opća mjesta privatnog i društvenog života, ljubavi i veza, prijateljstva, povjerenja, izvanbračnih avantura, odgovornosti, prijevara, laži, egzistencijalnih problema, izazova moći i bogatstva, odnosa roditelja i djece te majčinstva.

'Pod sretnom zvijezdom' prije svega je priča o ljubavi, strasti, izgubljenom povjerenju i pronađenom prijateljstvu. Osim ljubavnih priča i potrage za ljubavlju serija donosi i napetu kriminalističku priču, slučaj misterioznog ubojstva.
Serija započinje s četiri prijateljice koje u restoranu u dobrom raspoloženju slave Elizabetin četrdeseti rođendan, ulazak prve među njima u svijet zrelih žena. Uz večeru i čašu ekskluzivnog vina vesele se ponovnom okupljanju i svom prijateljstvu, uz ponešto sjete prepričavaju anegdote iz mladosti. Prije nego što će se razići, svaka zaželi jednu želju, a onda sve zajedno puhnu u svjećice na rođendanskoj torti. Prijateljice i ne slute da će im se već sljedećeg jutra želje početi ostvarivati, iako ne baš na način kako bi to željele.

Hoće li imati razumijevanja i povjerenja jedna u drugu sada kada više ništa nije onako kao što je bilo – otkrit će serija 'Pod sretnom zvijezdom'.