Jedna od najraskošnijih serija turske produkcije koja progovara o ljubavi, ambiciji i povijesti!

(Hanımın Çiftliği), Turska, 2009., dramska serija
Redatelj: Faruk Teber
Producent: Faruk Turgut
Glazba: Mazlum Cimen,Saki Çimen 

Serija 'Polja nade' snimana je s jednim od najvećih budžeta u turskoj televizijskoj produkciji. Snimala se u Adani, a scenarij je nastao spajanjem i adaptacijom romana Orhana Kemala 'Polja nade' i 'Incident'. Ova dramska serija osvojila je mnogobrojne nagrade. Uloga Muzafera prvotno je bila ponuđena Halitu Ergencu (1001 noć, Sulejman Veličanstveni), no na kraju ipak je pripala Mehmetu Aslantugu, poznatom turskom glumcu koji je u svojoj bogatoj karijeri ostvario 25 filmskih uloga.

Priča o djevojci koja je u feudalnom sustavu sama sebi stvorila težak put. Serija 'Polja nade' ruši sve tabue i skida veo s jednog povijesnog trenutka.


ULOGE:

MEHMET ASLANTUG…..Muzafer
OZGU NAMAL…..Gulu
CANER CİNDORUK…..Kemal
EBRU OZKAN…..Halide

U vrijeme kada raste uzbuđenje zbog nadolazećih općih izbora i žestoko nadmetanje između republikanske i demokratske stranke 1950. godine u Adani smještena je radnja serije koja će oduševiti gledatelje. Ovo je priča čija je radnja nastala usred beskrajnog rata moćnih i bogatih zemljoposjednika i siromašnog naroda, prosvjeda protiv zemljišne nepravde, iluzija o uspinjanju po društvenoj ljestvici koja očajne ljude učini nemilosrdnima, ali i neiscrpnih nada. Priča koja počinje nevinom ljubavi Gulu prema Kemalu i putu koji je udalji od te ljubavi i odvede prema moći, bogatstvu i poljima nade ...

O RADNJI
U Adani 1950. godine mlada i prelijepa Gulu (Ozgu Namal) radi u tvornici za preradu pamuka čiji je vlasnik moćni i bogati lokalni zemljoposjednik gospodin Muzafer (Mehmet Aslantuğ). Gulu je zaljubljena u Kemala (Caner Cindoruk), koji u istoj tvornici radi na održavanju strojeva. Nesretna Gulu živi u siromašnoj četvrti te radi od jutra do mraka, a njezin brat Hamza i otac Džemšir neprestano je zlostavljaju i otimaju sve što uspije zaraditi. Aga Muzafer je gospodar svih plodnih polja u Adani. On je čovjek rastrgan između nemilosrđa i nevjerojatnog emotivnog života koji siromašan narod zapošljava u svojoj tvornici i na poljima pamuka. Polovicu svog života proveo je u inozemstvu. Muzaferov nećak Ramazan (Necip Memili), odavno je bacio oko na Gulu. Gulin otac Džemšir na nagovor lukavog brijača Rešita (Hakan Boyav) naumi Gulu dati Zalogluu. Gulu i Kemal pak ne znaju ništa o Džemširovim planovima i planiraju vjenčanje za nekoliko mjeseci. Kada se Gulu suprotstavi nametnutom braku, Džemšir je veže za stup i istuče. Kemal ih zatekne, pa u međusobnom naguravanju slučajno upuca Guluina brata Hamzu (Haki Biçici) i zbog toga završi u zatvoru. Džemšir zna da Gulu neće napustiti Kemala, iako je on u zatvoru, pa pošalje Guluinu majku (Zuhal Gencer) da Kemalu prenese kako će ubiti djevojku ako on ne prekine njihovu vezu. Očajni Kemal kaže Gulu da je više ne voli i da moraju prekinuti. Gulu počinje osjećati bijes prema Kemalu, jer je ona pak bila spremna učiniti sve za njihovu ljubav. Zakopavši ljubavnu bol duboko u sebi, pristaje se udati za Zaloglua i odlazi na farmu gospodina Muzafera. Kad Muzafer, koji se tek vratio sa šestomjesečnog putovanja po Europi, susretne Gulu, njezina će se sudbina nezamislivo promijeniti, jer će se bogati veleposjednik zaljubiti u nju. Gulu se pretvara da voli Muzafera i pristaje se udati za njega. Tako će postati gospodarica farme i osvetiti se onima koji su je natjerali na to: svom ocu, bratu i svojoj jedinoj ljubavi Kemalu.

LIKOVI
GULU
Gulu je lijepa osamnaestogodišnja djevojka. Crna kosa joj seže do struka, a svojim divnim očima, bijelom puti i istinskom ljepotom svugdje privlači pozornost i oduševljenje. Došla je na svijet 1932. godine u Adani kao četvrto dijete Džemšira i Merjem i nikada nije kročila izvan rodnoga grada. Nikada nije išla u školu, a s osam godina je poslana na rad u tvornicu pamuka. Otada neprestano radi, a sve što zaradi daje ocu. Usprkos svem nasilju kojem je izložena, suprotstavlja se ocu i odbija mu više dati i novčić. Vlastitom je voljom i uz pomoć susjeda, majstora Muhsina, naučila čitati i pisati. Gulu je buntovnica koja će odbaciti društvena pravila i odbiti tradicionalni model žene. Gubitak Kemala možda joj je jedini strah u životu. Hrabra je u tolikoj mjeri da bi mogla samu sebe žrtvovati kako se njemu ništa ne bi dogodilo. Nakon što izgubi Kemala Gulu postaje ambiciozna. Snove će zamijeniti ambicijom koju hrani bijesom prema ljudima i njihovom svijetu punom zloće i nepravde, a poslije će joj ambicija pomoći da ostane na nogama. Gulu je nemilosrdna prema jakima i samilosna prema slabima, a sukob tih dviju osobina najvažnija je kontradikcija njezine osobnosti. Kako raste njezin bijes za život i ljude, maska nemilosrdnosti sve joj bolje pristaje na licu, a samilosna strana sve rjeđe izlazi na površinu. U njezinoj duši bjesni rat između ljubavi prema Kemalu i želje za moći.

KEMAL
Kemal je Guluina prva i jedina ljubav. On je središte njezina svijeta, junak njezinih snova. Kemal ju je prvi put ugledao prije tri godine, kada je počeo raditi u tvornici. Zaljubili su se na prvi pogled. Kad je on otišao u vojsku, bili su dugo razdvojeni, ali Gulu ga je usprkos svima vjerno čekala. Njihovu je ljubav povećavala čežnja koju su umirivali pišući si pisma. Napokon se Kemal vratio, nekoliko mjeseci ranije, a otada se sastaju kad god im se pruži prilika, zajedno maštaju i planiraju vjenčanje. Ne znaju da će se pred njima pojaviti nepremostive zapreke i da ništa neće biti onako kako su se nadali. Kemal je visoki naočiti 23-ogodišnji mladić koji je rođen i odrastao u
u Adani. Od oca je naslijedio nekoliko oranica koje su dugo vremena prehranjivale njegovu obitelj. Kemal je moralan. Nikada nije učinio nešto nedopustivo. Buntovan je i ne trpi nepravdu. Marljiv je i svaki posao uvijek nastoji napraviti kako treba. Ponosan je i ne podnosi uvrede. Nakon što izađe iz zatvora, Kemal doznaje da se Gulu udala za Muzafera. Nakon nekog vremena postaje vozač te tako postane ponovno dio Guline svakodnevnice. Međutim Gulu se sada potpuno promijenila i postala zemljoposjednica. Kemal nikada nije Gulu otkrio istinu, zapravo on je s njom prekinuo kako bi je zaštitio, ali njezina mržnja prema njemu sve više raste. No ljubavni žar i dalje će gorjeti u njihovim srcima unatoč svim pritiscima i strahovima.

MUZAFER
Muzafer je 40-ogodišnji karizmatični muškarac koji privlači žene. Pridaje pozornost odijevanju i veliki je hedonist. Njegov je otac nezakonito preuzeo vlast nad oranicama seljana, a kad je on umro, sve je to pripalo Muzaferu. Posjeduje veoma lijepu farmu i široka plodna polja. Istodobno je vlasnik tvornice za preradu pamuka, najvažnije sredstvo preživljavanja lokalnog stanovništva. Izgubio je još mladu suprugu kojom se oženio prije mnogo godina i nakon njezine smrti nije se ponovno ženio. Nije ju mogao zamijeniti nijednom drugom, jer mu je uspomena na nju bila veoma vrijedna. Poštovano je ime u republikanskoj stranci i ima veliko poštovanje prema Ataturku. Zbog toga se u početku njegov uspon u demokratskoj stranci prati sa zabrinutošću. Muzafer ulijeva strah u svoju okolinu i zaposlenike. Ustrajan je u svojim namjerama. Ostvaruje sve što naumi jer je, osim što posjeduje financijsku moć, veoma uporan. Ima odlike vođe. Njegova je riječ zakon u svakoj sredini. Njegovu obitelj čine mlađa sestra Halide i nećak Ramazan (Zaloglu), sin preminule starije sestre. Veoma voli Halide, a prema Ramazanu ne osjeća ništa osim neprestane ljutnje. Kada je prvi put vidio Gulu znao je da će mu postati žena.

HALIDE
Halide je Muzaferova mlađa sestra. Ona je lijepa, elegantna i njegovana žena koja privlači pozornost intelektom, profinjenošću i elegancijom. Premda po zakonu ima pravo na polovicu očeve imovine, nije se protivila kad ju je Muzafer čitavu prisvojio. Zadovoljava se ulogom gospodarice na farmi. Toliko voli brata, farmu i svoju ulogu u kući da se nije udala, zapravo joj to dosad i nije palo na pamet. Veoma joj je važno tuđe mišljenje i slika o njoj te njezina uloga u društvu. Budući da su joj pokojni otac, majka i starija sestra, njezinu obitelj čini još samo stariji brat Muzafer. On joj je i jedina voljena osoba. Ljubav koju osjeća prema bratu katkad postaje pretjerana i opsesivna. Za nju je uspomena na bivšu šogoricu sveta, a činjenica da njezin brat još nije zaboravio svoju pokojnu suprugu njoj predstavlja tajno zadovoljstvo. Smatra da nitko neće moći zamijeniti tu plemenitu ženu koju je upoznala još relativno mlada i koju je nesvjesno smatrala osobnim uzorom. Zato prema novoj šogorici Gulu osjeća samo beskrajnu mržnju i golemu ljubomoru.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju