Dila je jako bijesna zbog smrti svoga konja kojega je jako voljela. Nagađa tko bi mogao stajati iza toga te se kreće obračunati. Saznavši za postupke svoje majke, Riza donosi vrlo važnu odluku.

29.ep.- 10. veljače

Gurbet koju Melike neprestano ugnjetava odlučila je tu situaciju privesti kraju te se sprema na veliku prijevaru. Melike pak mora obaviti mnogo važniji i opasniji posao koji će dovesti u sukob Barazogluove i Selamogluove. Riza i Dila donose važnu odluku vezanu za svoju ljubav. Dila i Riza našli su se u Istanbulu te donose vrlo važnu odluku u vezi sa svojim životom i ljubavi. Međutim, stiže vijest da je Azer upucan, što u potpunosti poremeti njihove planove.


30.ep.- 11. veljače

Dok se Azer u bolnici bori za život, svi, a ponajprije g. Sejit, pitaju se tko je počinio taj napad. Čitavo selo sumnja na obitelj Selamoglu, što budi sumnju i u g. Sejitu. Na pragu je da donese vrlo važnu odluku vezanu za prijateljstvo dviju obitelji koje je s tolikom mukom gradio. Fatma zbog silovanja doživljava težak slom. Dok se gđa Melike s jedne strane trudi skriti pred Rizom kćerino stanje, s druge ide za tim da dovrši napola obavljen posao s Azerom. Riza shvaća da sumnjaju na njega te želi saznati tko je pucao na Azera. Ali dolazi do neočekivanog kraja. Tužiteljica Džanan i policija istražuju slučaj te su jako blizu samoga kraja.

31.ep.- 12. veljače

Dila i tužiteljica se nalaze u sudnici kako bi razriješile slučaj. Tužiteljica govori Dili kako ima neke sumnje u to da je Riza ustrijelio Azera. Hoće li Dila povjeerovati tužiteljičinim optužbama? Fatma se I dalje nalazi u jako teškom psihičkom stanju te se odlučuje na potez koji bi joj mogao okončati život. Dok se gđa Melike s jedne strane trudi skriti pred Rizom kćerino stanje, s druge ide za tim da dovrši napola obavljen posao s Azerom.
Tužiteljica Džanan i policija istražuju slučaj te su jako blizu samoga kraja. Ubrzo dolazi do raspleta situacije I policija privodi osumljičenoga.

32.ep.- 13. veljače

G. Sejit oduševljen je što će dobiti unuka i u povodu toga organizira večeru. Međutim, ta će večera završiti vrlo tragično. Gđi Melike, koja svim silama pokušava rastaviti Rizu i Dilu, u neočekivanom će trenutku u ruke dospjeti jak adut. I Azer, koji također pokušava isto, dat će se na posao. Pronalazi dokaz koji će njegovu ocu dokazati da su Dila i Riza u vezi. Ne znajući ništa o svim tim događajima koji im idu na štetu, Riza i Dila spremni su stati pred matičara. Međutim, Azerov dokaz samo što nije dospio u ruke g. Sejita. Događaj će se razvijati potpuno neočekivano.

33.ep.- 14. veljače

Pred Rizinom i Dilinom ljubavi ponovno se pojavila velika zapreka. No oboje su odlučni u tome da sve zapreke zajedno premoste. Hajdar počinje raditi za gđu Melike te obavlja prve poslove u konaku Barazogluovih. Tužiteljica Džanan čeka da se Azer u potpunosti oporavi kako bi dao iskaz prema kojemu bi donijela presudu. Riza se svim silama trudi otkriti je li njegova majka uistinu kriva. Međutim, ono što će saznati bit će za njega veliko iznenađenje. Azer daje iskaz i ubrzo nakon toga napušta bolnicu te se vraća kući, gdje se odmah upušta u verbalni sukob s Dilom. Sultan odlazi u bolnicu gdje čeka nalaze.