Za medijsku okupaciju Hvara početkom VIP sezone ne treba puno čekati. Dolazak megajahti povlači za sobom novinare iz svih medijskih kuća, i to ne samo iz lijepe naše. RC je naravno - bio tamo!

Pravi spektakl ovaj tjedan na Hvaru izazvalo je uplovljavanje jahte jednog od najbogatijih ljudi na svijetu kineskog multimijardera Jimmya Leea. njegova tri broda nalaze se iza nas, naravno tražili smo dozvolu za snimanje interijera broda, međutim nismo je dobili kao ni ijedna tv ekipa iz svijeta do sada. Gospodin Lee ne daje izjave a kad siđe s jahte hoda s četiri identične kopije iz straha od otmice. On s broda nije silazio, ali je njegov sin zakupio cijeli vip prostor obližnjeg kluba koji su zbog toga morali napustiti i fotoreporteri. Tražio je strogu diskreciju za sebe i dvadesetak manekenki koje su mu bile u pratnji.

Gradom je kružila i priča kako su Leejeve hostese tražile još zgodnih djevojaka koje će se besplatno provoditi na jahti koja je postala svjetski poznata nakon pojavljivanja u filmu otok s Ewanom McGregorom i Scarlet Johanson. Za mladog Leea ekipa Carpe Diema izvadila je i najskuplju bocu pića u hrvatskoj, dame i gospodo ovo je neviđeni tekući luksuz koji su prvi put snimile neke hrvatske tv kamere. Vrijednost obje boce prelazi milijun kuna.

Super jahta Wallypower vrijednosti 13 milijuna, dužine 36 metara s kojom je doplovio kineski poduzetnik Jimmy Lee. S Wallypowerom je došla i Mega jahta Kogo dužine 72 metra, čije iznajmljivanje košta 476 000 eura tjedno. Odmah nakon njegova tri luksuzna broda slijedi najskuplji svjetski pershing. multimiljarder paul goldstein na svom nas je megabrodu ipak pristao ugostiti

U Hvar je ubrzo uplovila i obitelj Mamić. iako su i oni rezervirali VIP nekoliko dana ranije, u posljednji su tren odustali, pa je Zoran do grada tek skočio na kavicu.

'Pa došao sam sa prijateljima, u uvali Ždrilica smo došli danas za ručak i ostat ću još do vjerovatno sutra navečer i onda nazad na posao. Ovo mi je drugi dan na moru koji sam proveo ove godine ali dobro kad plodovi rada odnosno neki rezultat na kraju dolazi onda je lakše sve neodlaske na odmor i kad prođe utakmica pred 40 000 ljudi', rekao je Mamić.