Pozdrav svima. Eto počeli smo i sa RC webom, ozbiljniji no ikada. S tim startom eto i moje kolumne koju ću vam poput sladoleda posluživati svaki tjedan.

Zašto sam spomenuo sladoled? E to je sad jedna jako zanimljiva priča, a riječ je o Vaniliji, Čokoladi i Jagodi. Hehe... Ništa vam nije jasno? Krenimo redom.

Vanilija je inače jedna naša jako poznata zvijezda koja ne daje izjave za RC, svi joj se ulizuju, kada ih pogleda na eventu, tri tjedna su sretni zbog tog pogleda. Ulizuju se brutalno! Samo me zanima percipira li dotična ulizivače kao dobre ili joj zapravo idu na živce. S obzirom na prirodu posla kojim se bavi, vjerojatno joj pašu. I tako u jednom RC-u idem ja ispitati stvar. Taman sam se taj tjedan složio s jednim njezinim postupkom i to izrekao u emisiji kao podršku. Kada sutradan eto poziva. Nakon godina šutnje, okretanja glave i sličnih reakcija Vanilija se javila i pozvala me na kavu. Ostao sam u šoku i nevjerici. Ljubazno sam se zahvalio na pozivu. Otišao nisam. Ovo je prvi dokaz da u svijetu showbiznisa ulizivači uvijek prolaze bolje.

Ajmo dalje. Postoji i jedna Čokolada, svima poznata. Građanka grada Zagreba, ali to zapravo nije, ne daje izjave za RC, u vezi, priznata kao uzorna dama, a zapravo sumnjive prošlosti. Suprug poduzetnik tolerira njezine noćne eskapade i nikako si ne može dopustiti prekid jer to bi uništilo njegov ionako sknadalima opterećen život. Pratim ja tako njezin intervju za neke druge koji da bi uopće dobili intervju, razgovaraju s njezinim poslovnim kolegama koji siju hvalospjeve, a držači mikrofona vire iz, oprostite, njezine stražnjice. Mislim si ja pa radije bih bio bez tog intervjua nego da moram raditi ovo.

Jagoda je trendseterica, također u vezi, doduše još uvijek nije sigurna je li muško ili žensko, bavi se najgorim rabotama, novinama prenosi intimne stvari o ljudima s kojima se druži kako bi je nazivali modnom ikonom i nazivali nju ili njega najljepšom, najzgodnijom i svim ostali bljutavim epitetima.

Zašto to pišem? Zapravo mislim da ulizice nitko ne voli, stalno laskanje gubi na vjerodostojnosti i percipira se kao lažno. Ako vam je namjera samo doći do cilja, a ne razmišljate što zapravo radite, jeste li koga povrijedili i imate želuca za sve to, odluka je na vama. Osobno, 1 000 sam puta radije ne napravio intervju ili prilog s nekom osobom nego se ulizivao. I nikada nisam imao problema s pronalaskom tema. Kada kažem ulizivanje ne mislim na vrijeđanje da budem jasan. Naravno, mnogi idu linijom manjeg otpora. Radije će napraviti priču o novoj frizuri ili novim cipelama i dobiti tu osobu, nego se baviti novinarstvom i iskopati neku priču. Jasno, tu si zatvaraš vrata na neko vrijeme, no ona će se opet otvoriti nakon nekog vremena, jer nismo mi tu zbog njih nego zbog gledatelja. Na kraju dana sam barem zadovoljan sam sa sobom jer sam proizveo svoj ledeni jogurt, a nisam morao biti štapić koji se ispričava nekoj polumanekenki što mora nataknuti neki drugi okus za koji on nije, ali eto rekao mu sladoledar, pa se ispričavam.

Da rezimiram, celebritijima će uvijek više odgovarati novinari ulizice nego novinari koji rade svoj posao, jer su s ulizicama sigurni da imaju svoje priče pod kontrolom. To me zapravo podsjeća na još nešto, no o tome nekom drugom prigodom. Stoga ako negdje sretnete Jagodu, Vaniliju i Čokoladu, ulizujte im se jer one će to jedva dočekati, samo pazite da nakon toga ne završite kod doktora sa želučanim poteškoćama.