Na festivalu u Cannesu premijerno je prikazan film o smrti omiljene engleske princeze. Pogledajte prilog Red Carpeta o ovom kontroverzom dokumentarcu!

Iako je prošlo 14 godina od smrti princeze Diane, nagađanja o toj kobnoj noći 31. kolovoza 1997. ne prestaju. Veliku medijsku pozornost u Cannesu izazvala je premijera dokumentarca ‘Nezakonito ubojstvo’ u kojem Diana najavljuje da će biti ubijena te da njezin suprug Charles planira da to bude prometna nesreća. Znakovito, samo četiri godine poslije, Diana je poginula.

Film je djelo Keitha Allena, oca pjevačice Lily Allen, a financijski ga je pomogao Mohamed Fayed, otac Dodija Fayeda koji je poginuo s Dianom. Film je izazvao ljutnju kraljevske obitelji pa se dokumentarac neće prikazati u Velikoj Britaniji jer su odvjetnici tražili da se izreže na čak 87 mjesta prije prikazivanja.

Što će reći da od njega ne bi ostalo ama baš ništa. Što se sve pričalo u Cannesu o kontroverznom dokumetarcu, je li zaista princ Charles režirao Dianinu smrt, te što o tome misle Dianini osobni dizajneri, doznala je novinarka Svjetlana Matić u Londonu. Pogledajte više u prilogu Red Carpeta.