'Špica je za mene i jedno i drugo, i ismijavanje i kritika takvih ljudi', kaže maneken i glumac Lujo Kunčević ujedno i jedan od glavnih likova novog sitkoma.

Sukob jeftinih egotripova, čudaka i instant tajkuna, sirotinje i lopova Filip Šovagović je odlučio uprizoriti s mladom ekipom s Akademije dramskih umjetnosti. Špica tako nije samo mjesto u gradu, već bi mogla ući u vaše dnevne boravke.

'Mi smo potpuno izmislili likove, nama je užasno bitno da su ti likovi izmišljeni zbog činjenice što i želimo i dalje konzumirat bogatstva špice', kaže Filip Šovagović. Njegovo djelo je satirična kritika društva u kojem je najvažnije biti viđen.

'Siguran sam da će špica bit zanimljiva za gledanje zbog jake glumačke ekipe i to će bit dobar mamac izuzev ovih svih tračeva koje ćemo isto prikazati', poručio je scenarist Hrvoje Belanović. 'Ja jako volim tračat, da se razumijemo, mene to zabavlja', kaže mlada glumica Mia Biondić.

Izgleda da ljudi doista vole takve osobe o kojima mogu pričati, koje mogu komentirati i koje mogu ismijavati.

Bitno je samo da trač opstaje dok se ne pokaže da je istina, a da špica kao epicentar tračeva ljudima i dalje bude zabava.