Nalazimo se u New Jerseyu, u trening centru N.Y.Giantsa. David Diehl sportaš je hrvatskih korijena i jedini Hrvat koji je osvojio Super Bowl sa slomljenom šakom.

David Diehl je u Americi prava sportska zvijezda do kojeg nije nimalo lako doći. Jedan je od najboljih igrača u američkom nogometu, a u dresu New York Giantsa s brojem 66 osvojio je Super Bowl ne samo ove godine , već i 2008. i tako postao prvi Hrvat kojem je to uspjelo.

Kada imate preko 100 milijuna gledatelja zakovanih za TV ekran, onda nema bolje promidžbene kampanje koja bi toliko bi s tolikim uspjehom reklamirala Hrvatsku od Davidovog poteza na samom Superbowlu, kada je pred punim stadionom mahao hrvatskom zastavom i šalom hajduka. Ove su slike obišle svijet, a nema tog svjetskog medija koji se nije raspisao o njegovom porijeklu i zastavi koju je ponosno pokazivao.

Kako je velikim tetovažama privukao pozornost svojih kolega i novinara, Davida ne propušta prigodu pohvaliti se hrvatskim podrijetlom. Tako je prošlo ljeto odlučio po prvi put posjetiti majčinu domovinu. Kada igrate u profesionalnoj ligi američkog nogometa, i to u najjačem klubu, onda se od igrača očekuje i da stisne zube kad treba. Nakon sto su Giantsi osvojili pehar, saznalo se da je David cijeli drugi sezone igrao sa slomljenom šakom! Tek kada je prvenstvo bilo gotovo, David je išao na operaciju .

Da vam još ilustriramo koliko je američki nogomet popularan, zbog prijenosa utakmice nad utakmicama kupi se novih pet milijuna televizora , a samo na proizvode vezane uz Super Bowl potroši se nevjerojatnih 11 milijardi dolara. To nije samo najznačajniji sportski događaj, već i ogroman biznis.

Već sljedeće ljeto David najavljuje svoj ponovni dolazak pa se nemojte iznenaditi ako ga sretnete negdje na otocima. A do tada će, kako je obećao, već baratati hrvatskim jezikom.